Izgradnja kampa Breza uz proširenje u 2018.godini

imageReprezentativci Dejan Stanković i Marko Pantelić, po sadašnjim informacijama, uključiće se u izgradnju sportskog kompleksa kampa Breza . Po svemu sudeći ove godine počinje izgradnja.

Nakon što su Miloš i Jovan Teodosić, kupili kamp Brezu na Divčibarama i najavili izgradnju sportskog komopleksa , nove informacije govore da su za igradnju fubdalskog terena zainteresovani njegovi kumovi Pantelić i Stanković. Preduzeće „Sport agent „ kamp Breza kupilo je prošle godine za 208 500 evra.
„ Očekujemo da će kamen temeljac za sportsko-turistički kompleks biti postavljen u martu, a objekti će se graditi tokom cele ove godine. U skladu sa projektom i predviđenom dinamikom radova, očekujemo da će kompleks biti završen u prvoj polovini 2019. godine, najkasnije u septembru”, kaže gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović
Na mestu sadašnjeg kampa Breza biće izgradjen hotel sa minimum 80 soba sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitness centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Pored hotela tu je zatvorena sportske sala sa pomoćnim sadržajima u suterenu, ambulanta , svlačionica i sanitarni blok. Uz postojeću salu kupavc je preuzeo obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, ali i otvorene sportske terene za fudbal(1), košarku (4) i odbojku i teren za rukomet(1).
Proširenje najavljenog kompleksa trebalo bi da bude u fudbalskim i pripremnim terenima koje bi mogli da koriste klubovi i reprezentacija za pripreme. Zbog toga, kako saznajemo, u konzorcijum za realizaciju sportsko-turističkog kompleksa na Divčibarama uključili su se i bivši reprezentativci Marko Pantelić i Dejan Stanković. Prvi je, kao što je poznato, venčani kum Miloša Teodosića, dok je drugi njegov kum. Za ovakvu mogućnost neophodno je da grad obezbedi još parcela .

Uporedo sa izgradnjom, potrebno je rešiti i pitanje trafo-stanice, vodosnabdevanja i kanalizacije u ovom delu Divčibara, pa za te poslove Valjevo očekuje podršku države, s obzirom da je i minister trgovine Rasim Ljajić, koji je na Divčibarama bio pre tri dana i istakao ogroman značaj budućeg kompleksa braće Teodosić, obećao “ulaganje države u infrastrukturu Divčibara”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.