I Valjevo se prijavilo za jeftine stanove

imageMedju gradovima koji su do sada iskazali potrebu za izgradnju jeftinih stanoova za pripadnike sektora bezbednosti je i Valjevo. Još 2011. godine u Valjevu bila najavljena izgradnja naselja Djenovac 2.

Dok su u gradovima Beograd,Vranje, Niš, Kraljevo, Kragujevac, Novi Sad već odredjene lokacije na kojima će se graditi jeftini stanovi za pripadnike sektora bezbednosti još nekoliko gradova u Srbiji iskazalo je potrebu za istima. Gradovi koji će tek biti uzeti u razmatranje su:Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.
U pitanju je izgradnja jaftinih stanova sa cenom do 500 evra po kvadratu.Ministarka Zorana Mihailović kaže da će najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biti četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade- trajati oko godinu dana.
Početak izgradnje ovih stanova u pet gradova Srbije kako prenose agencije može početi već u martu.

image U Valjevu je svojevremeno bila vrlo aktuelna priča o izgradnji čitavog naselja . Naime, 2011. godine dodelivši nekoliko stanova pripadnicima vojske tadašnji ministar Dragan Šutanovac je u Valjevu potvrdio da će u novom gradskom naselju Djenovac 2 biti postavljena 51 montažna kuća koju gradi Vojnogradjevinska industrija u Šapcu, ceo projekat Vojske, kako je tada rečeno trebao je da košta oko milion evra. Po tadašnjem dogovoru Grad je trebao da pruži infrastrukturu što je zapravo i bila obaveza grada nakon preuzimanja Djenovca 1 od Vojske Srbije. Podsećamo da SRC Peti puk u Valjevu jeste vlasništvo Vojske, ali taj prostor grad već koristi.
„Gradnja ovih objekata može da počne za desetak do petnaest dana i grad Valjevo će za početak obezbediti gradjevinsku struju i vodu , što se tiče planske i tehničke dokumentacije uradili smo urbanistički projekat, trenutno se rade geo istraživanja i uslediće lokacijska dozvola. Radi se o 47 hektara zemljišta neposredno uz SRC Peti puk“, rekao je tada gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević.

Na pomenutoj lokaciji trebalo je prvo da bude izgradjena 51 stambena jedinica, a kapacitet lokacije je 450 jedinica. U tom trenutku, 2011. godine oko 155 lica čekalo je na rešenje stambenog pitanja. Pored pripadnika Vojske montažne kuće bile su najavljene i za pripadnike MUP-a, ali i grad Valjevo.
Ništa od tadašnjih najava nije realizovano.
S.V

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.