Hiljade saobraćajnih prekršaja

imageVerovali ili ne u protekloj godini čak 400 lica je u PU zadržano na trežnjenju. Porazniji je podatak da se broj prekršaja u vezi sa alkoholisanošću i nasilničkom vožnjom u protekle tri godine meri hiljadama.

Praznici koji su ostali iza nas svakako su započeli novu statistiku po pitanju saobraćajnih prekršaja u Valjevu. Bilo je onih koji su se treznili u policiji , a ima i onih koji će se naći pred sudijom za prekršaje u narednim mesecima u zavisnosti od vrste prekršaja.
Više je nego evidentno da je valjevska saobraćajna policija u protekloj godini intenzivirala rad na gradskim ulicama i području koje pokriva, ali svoj veoma dobar doprinos, naročito u otkrivanju prekršaja vezanih za prekoračenje brzine, dale su i brojne kamere u samom gradu.
U izjavi novinarima načelnik PU Valjevo Saša Marković kaže da je broj poginulih u prošloj godini manji nego u 2016. Pa se u 2017 beleže 22 poginula lica dok je u 2016 bilo 28 poginulih. Kako Marković navodi ni ove brojke iako niže u odnosu na 2016 . godinu po njegovom mišljenju nisu zadovoljavajuće i trebalo bi da su još niže . Stim u vezi , kako navodi i jeste pooštrena kontrola na gradskim ulicama. Iako policija ima u svom delovanju i brojne akcije kojima se nastoje preduprediti prekršaji najviše efekta čini se daju represivne mere.
Pojačan rad i represivne mere dovele su do toga da je evidntirano povećanje od 100% kada je u pitanju prekoračenje brzine u odnosu na 2016 , a čak pet puta više nego u odnosu na 2015. godinu. Gotovo najvažniju ulogu u otkrivanju ovog prekršaja imaju kamere na izlazima i ulazima u grad.

Broj evidentiranih alkoholisanih vozača i vozača uočenih u nasilničkoj vožnji sa 7600 u 2016. godini povećao se na 8000 u 2017. godini .Po rečima Markovića za poslednje tri godine otkriveno je skoro pet hiljada lica u vožnji pod dejstvom alkohola, a čak 400 zadržano je na trežnjenju u PU.

Kada su u pitanju lakši prekršaji u 2017 godini, zabeleženo ih je čak 24 000.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.