DS: Suviše para za premalo muzike

imageDemokrate izračunale da radniku na minimalcu u Valjevu treba pet godina da zaradi ono što je dato Šabanu Šauliću za 36 minuta pevanja.

Valjevske demokrate na konferenciji za novinare ukazale javnosti na još jedan promašaj gradske vlasti. „Prvi fijasko je bio vezan za doček Nove godine na Divčibarama, potpuno pogrešna lokacija. To što su oni pekali Novu godinu sa Vojvodjanima i Beogradjanima je lepo , ali je suština da gradjani Valjeva imaju doček Nove godine.I taman smo pomislili odlično imamo doček Srpske nove godine , vlast će ispraviti tu grešku, medjutim usledio je veći fijasko“, kaže predsednik GO DS-a Slobodan Pavlović.
Pavlović navodi da su svi gradjani svedoci činjenice da je glavni gost koncerta otpevao pet pesama i pevao ukupno 36 minuta . „ Kažu pevala je nejgova ćerka. Neverovatno. Prvi put čujem da ćerka može da menja nekoga ko je plaćen da peva.Tih 1,5 miliona treba posmatrati ovako. Ako imate 25 000 platu, koliki je minimalac trenutno, na godišnjem nivou 300 000, to znači pet godina rada treba za 36 Šabanovih minuta. Ako imate minimalnu penziju od 13 ili 14 000 treba Vam deset godina da primate penziju da primite iznos koji je Šaulić dobio za 36 minuta“, kaže Pavlović.
Demokrate poručuju da razumeju Šaulića, ali ne razumeju zašto je gradska vlast to dozvolila.
„Gradjani Valjeva teško žive, a mi kao grad plaćamo čoveka 350 evra po minutu. Suviše je to para za premalo muzike“, zaključio je Pavlović.
On je na krraju konstatovao da ova vlast koja niže promašaje i razbacuje se parama iz budžeta treba da podnese ostavku i da novi izbori budu raspisani:“Ako gradjani na izborima kažu nama je ovo odlično da radimo pet godina za Šabanovih 36 minuta, onda skidamo kapu“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.