Borba za Aeroklub i dalje traje

imageVećinsko članstvo Aerokluba i dalje vodi bitku da Aeroklub spase od propadanja. Istovremeno na adrese novoizabranog predsedništva stižu sudski pozivi. Saopštenje za javnost povodom ovih dogadjaja Vamediji je uputila nova predsednica kluba Olivera Knežević.Saopštenje prenosimo u celosti:

„Vanredna skupština kluba održana je 10.12.2017.g. na zahev članova nezadovoljnih načinom na koji je uprava kluba vodila klub.
Predrag Milošević je otvorio Skupštinu, obavestio članove kluba da se skupština održava na zahtev 30 članova koji su na sastanku održanom 12.11.2017.g. jednoglasno doneli odluku da se Predsedniku i članovima Upravnog odbora Aerokluba Valjevo, pošalje zahtev za sazivanje i održavanje Vanredne skupštine. Poziv je 14.11.2017. uredno preporučenim pošiljkama poslat Predsedniku i svim članovima Upravnog odbora, i isti su poziv primili do 17. 11.2017. Kako u Zakonu preciziranom roku od 15 dana niko od članova Upravnog Odbora nije odgovorio na poziv i kako nisu ispoštovali volju većine članstva stekli su se uslovi za zakazivanje Vanredne Skupštine. Poziv za učešće na Skupštini koju zbog neodazivanja rukovodstva kluba, ovog puta organizuje članstvo, poslat je na kućne adrese članova Upravnog Odbora 01.12.2017, a poziv je objavljen i u listu Napred i na oglasnoj tabli Aerokluba, kao i putem elektonske pošte – e-maila, sajta i facebook adrese kluba.
Samim tim kao i činjenicom da je Skupštini prisustvovalo više od polovine ukupnog broja članova stekli su se uslovi za rad.
Skupština je donela više odluka, među kojima su:
Odluka o razrešenju članova Upravnog Odbora, razrešenju Predsednika kluba i Direktora Kluba
Izabrano je novo rukovodstvo Aerokluba. Za predsednika je izabrana Olivera Knežević, zastupnika -direktora Predrag Milošević, a za članove Upravnog odbora Slobodan Andrić, Zoran Savić, Vladan Krstić i Dušan Milošević.
Usvojen je nov statut, usklađen sa zakonom o sportu.
Doneta je i odluka da se od prethodne uprave zatraži dostavljanje dokumentacije, pečata kao i primopredaja prostorija Aerokluba.
Pošto volja većinskog članstva nije ispoštovana, novoizabrana uprava kluba je pristupila daljem radu, tj. registraciji zakonskog zastupnika u Agenciji za privredne registre, kao i registraciji Statuta Aerokluba koji je u skladu sa Zakonom o sportu. Prethodni pečat je proglašen nevažeći i urađen nov koji je usklađen sa Statutom. Obzirom da je zahtev Agenciji za privredne registre upućen, dana 26.12.2017. na sajtu APR-a je upisan novi zakonski zastupnik Aerokluba Valjevo – Predrag Milošević.
Novoizabrana uprava je stupila u kontakt sa Vazduhoplovnim Savezom Srbije, uzela učešće u akciji VSS pokretanje jedriličarstva u Srbiji, dogovorila za pomoć u proširenju modelarstva u Aeroklubu Valjevo. Počelo se sa radom koga smo svi bili jako željni.
Od strane prethodne Uprave Aerokluba, povučena je tužba sa zahtevom za privremenu meru protiv Olivere Knežević pred Višim sudom, ali je dana 25.12.2017. uručena nova pred Osnovnim sudom protiv Olivere Knežević i Predraga Milošević
U drugoj tuzbi su u roku od samo 8 dana od dana podnošenja tužbe raznim podnescima menjali sadrzinu tužbenog zahteva tri puta. U poslednjem podnesku koji su predali na sudjenju od 28.12.2017. povukli su predlog za odredjivanje privremene mere. Novo sudjenje je zakazano za 23 januar.

Obzrom da prethodna uprava Aerokluba, ne zna da razgovara sa nama nikako drugačije, sem preko tužbi i advokata, a obavešteni smo da su nekima od članova poslali poziv za održavanje Vanredne skupštine, koju su zakazali za 08.01.2018. godine u 15 časova na Aerodromu Divci, Upravni Odbor se saglasio da obavestimo sve članove kluba da dođu, da sagledaju zahteve i odluče da li je potrebno zakazati Vanrednu Skupštinu. Obzirom da se ova ne može smatrati legalnom, jer je zakazana, a da nije ispoštovan Statut i Zakon o sportu!

Olivera Knežević
Predsednica“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.