Nova godina na Divčibarama

imageNa osnovu raspisane javne nabavke Doček Nove godine biće organizovan na Divčibarama u vremenskom intervalu od 23 do 1h iza ponoći. Danas nakon otvaranja ponuda bi trebalo da bude poznato ko je gostujući bend.

Ovogodišnji novogodišnji koncert biće održan na Divčibarama. U javnoj nabavci koja je raspisana u novembru Centar za kulturu navodi : „Tokom Novogodišnje noći planirano je organizovanje izvođenja muzičkog programa na sportskom terenu pored hotela „Divčibare“ na Divčibarama dana 31.12.2017. od 23-01 čas, sa sledećim izvođačem: 1. Datum izvođenja i vreme trajanja koncerta: 31.12.2017. godine od 23-01 časa .“

Uvek veliko pitanje ko je gosti ili ko nastupa odgovoreno je u drugom delu uslova u kom se navodi:“ Obezbeđenje učešća najmanje petočlanog muzičkog sastava, sa muškim vokalom, da je petočlani muzički sastav sa muškim vokalom; da je na muzičkoj sceni duže od 25 godina; da ima izdatih najmanje 5 studijskih albuma; da ima više od 1000 nastupa u karijeri; da je nagrađivan na domaćim festivalima; da je muzički sastav tipa benda Osvajači ili odgovarajućeg benda istog žanra“.
Iako je dobro poznato da javne nabavke kada su ljudi u pitanju nije lako raspisati i da tender mora biti pažljivo raspisan kako bi se na kraju organizovao koncert baš one grupe ili pojedinca za koju se smatra da treba da održi koncert do sada nije vidjen izraz „tipa“ pa je i sama terminologija sporna odnosno njeno tumačenje više nego diskutabilno.

image U gradu će biti ponovo organizovan neki program za decu , a svi ostali trebalo bi da se u novogodišnjoj noći upute ne Divčibare. Za sada se ne navodi da li će biti organizovanog prevoza s obzirom da mnogi Valjevci nemaju automobil, ali se navodi da će koncert biti održan ispred hotela Divčibare pa se verovatno očekuje da neki od gradjana te noći budu i gosti samog hotela.???

Izgleda na osnovu svega da je Valjevo videlo svoje dočeke i ostavilo ih iza sebe kao i vreme kada su hiljade gradjana ispunjavale plato ispred Centra za kulturu. Grad Valjevo je za doček 2014. godine organizovao koncert „Moje tri“ za 1 489 000 dinara dok je veliki koncert za pamćenje organizovan za doček 2013. godine kada su u Valjevu nastupili Željko Joksimović, Ana Bekuta, Neverne bebe, Miki i Jelena Jevremović za šta je izdvojeno 3 miliona dinara. I tadašnji koncert pratili su sponzori , ali i povoljne cene izvodjača posebno za Valjevo.
Valjevo nije imalo novogodišnji koncert ni prošle godine, a kako se tada moglo čuti umesto dočeka Nove godine kupljeni su novogodišnji ukrasi. Ove godine Grad ponovo izdvaja pet miliona za ukrase, ali i za najludju noć dodatnih 2,5 miliona dinara.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.