Sad vozom, a kad autoputem?

imageVeć duži niz godina u Valjevu uglavnom se govori o povezivanju grada sa autoputem. Na pitanje Vamedie , kada će u Valjevo doći autoputem, ministarka Zorana Mihajlović tek za kraj naredne godine najavila iznalaženje rešenja za valjevsku deonicu.

Da država Srbija ima u vidu spajanje Valjeva sa autoputem u samom gradu potvrdio je svojevremeno lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić,a potom je usledio još niz informacija uglavnom gradskih funkcionera i poslanika o tome da se sredstva nalaze u budžetu. Istovremeno pored isticanja nužnosti izgradnje jednog takvog puta za Valjevo javnost je obaveštena da neki od postojećih projekata zbog visoke cene izgradnje koju projekat podrazumeva zapravo nisu rešenje za trenutno stanje stvari u Srbiji. Kako je u više navrata rečeno traži se najbolje rešenje bilo da je u pitanju dodavanje još jedne trake u pitanju na postojeće duple trake ili se radilo o izmeštanju i prelasku na drugu stranu Kolubare. Bez obzira koji način bi bio potražen i izabran kada je u pitanju spajanje Valjeva brzim putevima sa autoputem u potrazi za investitorima koji bi oživeli Valjevo put M4 je od nemerljive važnosti.
Vamedia je od ministarke Zorane Mihajlović zatražila odgovor na pitanje kada će u Valjevo doći autoputem?“Ne mogu da odgovorim tačno vreme kako me ne biste kasnije prozivali za rokove , ali radimo i na tome . Što se tiče dolaska autoputa do Valjeva mislim da nam tu dosta nedostaje od dokumentacije pa do svega drugog. Znači realno bi bilo očekivati da krajem sledeće godine znamo tačno kako i na koji način ćemo to uraditi“, odgovorila je ministarka gradjevine , saobraćaja i infrastrukture.
.
Valjevo trenutno raspolaže sa magistralnim putevima (M-4 i M-21) dužine oko 80 km, regionalnim putevima dužine oko 180 km.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.