Petničari su junaci, a ne starlete

imagePremijerka Srbija Ana Brnabić prisustvovala je otvaranju konferencije „Korak u nauku“ koja se tradicionalno održava u ISPetnica. „Na nama je kao Vladi da učinimo sve da učenici nastave svoj rad ili unovče projekte“, rekla je Brnabić.

„Hajde svi zajedno da pričamo o Petničarima kao stvarnim junacima ove zemlje, dosta više o starletama, mafijašima i raznim ljudima sumnjivog morala, rekla je premijerka Ana Brnabić na otvaranju konferencije „Korak u nauku koja se u IS Petnica održava po 16 put.
Premijerka Brnabić nije klrila osduševljenje zabog svega vidjenog i predstavljenog u Petnici s obzirom da je sama konferencija prilika da se oko 200 učesnika susretne i razgovara, ali i radi na 110 istraživačkih projekata. Svi projekti proizilaze iz čak 15 naučnih oblasti.
Oduševljena vidjenim premijerka Brnabić je konstatovala da bi svako u Vladi imao šta da nauči, ali i podsetila da u svom kabinetu ima petničkog polaznika koji je potom studije zaVRŠIO U Kembridžu.Za njega kaže da i danas radi kao mentor u IS Petnica .
„ Svakog od Petničara bih uzela u Vladu i garantujem da bi za tri meseca imali rezultate. Mi ovakav potencijal u Srbiji stalno treba da promovišemo, a kada ga iskoristimo kao društvo ćemo izgledati bolje, naša ekonomija će biti bolja. Zato, hajde zajedno da o njima pričamo kao stvarnim junacima naše zemlje, a ne o starletama i kriminalcima“, rekla je Ana Brnabić.
U razgovoru sa čelnim ljudima Istraživačke stanice premijerka Brnabić je obećala i nastavak dalje pomoći ovoj ustanovi od strane Vlade Srbije, ali i da se podršci može nadati i Institut za fiziku , strateški partner IS Petnica.

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.