Gvozdenović: Težište narednog budžeta na infrastrukturi

imageRadove na uredjenju korita reke Kolubare obišao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. Gradonačelnik najavio za narednu godinu i asfaltiranje saobraćajnice od Austroterma do nove industrijske zone.

Radovi na regulaciji korita reke Kolubare uveliko traju, a radovima upravlja austrijska agencija ADA koja je i raspisala tender za izvodjača radova i na tenderu izabrala konzorcijum tri firme, francuski „Suez“, beogradsku „Hidrotehniku“ i preduzeće „Eroziju“.

“ Ove radovre finansira Evropska delegacija u Srbiji sa 4,2 miliona evra. Radovi prktično kreću od Obnice u dužini od 2 km, a prvi put biće rekonstruisan I deo kod stadiona Budućnosti I potom od belog mosta na Kolubari naniže. Deo gde se sada nalazimo nikada nije bio uredjen”, rekao je Gvozdenović novinarima na mostu u Ulici Norveških interniraca.

image

Po njegovim rečima već naredne godine biće uradjena I saobraćajnica sa druge strane reke koja praktično preko postojećeg mosta povezuje MZ Gradac sa postojećom industrijskom zonom, MZ Kolubara II I samim gradom pa I Duplim trakama. “Biće uradjena saobraćajnica od Ulice Mirka Obradovića pa sve nizvodno. Jedan krak će se odvojiti I takodje biti uradjen prema Železničkoj stanici I prema Toplani. Ono što je važno jeste da se konačno radovi odvijaju I u ovom delu grada, a do sada je uradjena I eksproprijacija I mislim da je ostalo još jako malo da se otkupi kako bismo mogli da uradimo pomenute saobraćajnice”, rekao je Gvozdenović napomenuvši da je neophodno uraditi još 1,2 km saopbraćajnice prema zoni Stefil I još dodatnih kilometar prema novoj industrijskoj zoni.

image U vezi najavljenih radova Gvozdenović kaže I da će grad u narednoj zatražiti pomoć I ministarstava.

Kako se već ovih dana radi na planiranju budžeta za 2018 godinu Gvozdenović je za Vamediu potvrdio da će težište narednog budžeta biti na infgrastrukturi.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.