Brojni radovi na Divčibarama

imageNa Divčibarama su u toku brojni radovi počev od asfaltiranja i rasvete do biciklističkih staza.

Radovi i ulaganja u nama najbliži planinski centar Divčibare i dalje traju.“Trenutno su u toku radovi na izgradnji trotoara od centra Divčibara do kafane „Vidik“. Uporedo se postavljaju stubovi električnog osvetljenja. Asfaltiranje same ulice radjeno je već ranije i ovo je praktično nastavak tada započetih radova“, kaže član Veća Žarko Kovač.

image

Kovač navodi da su u toku i radovi na popločavanju i uredjenju obale reke Kamenice. Radove finansiraju Putevi Srbije , a izvodjač je Preduzeće za puteve Valjevo.
„U okviru projekta koji grad realizuje sa ministarstvim turizma rade se tri biciklističke i sedam pešackih staza. Biće postavljeno čak 200 znakova i tabli sa kartama, sedam pečuraka sa klupama. Sve su to stvari koje odavno nedostaju Divčibarama i koje su turisti upravo naveli kao potrebne kako bi Divčibare bile ono što zaista jesu, očuvana prirodna celina čiji je potencijal višestruko iskoristiv“, kaže Kovač.

image U ovoj godini na Divčibarama je takodje u saradnji sa resornim ministarstvom uradjeno dečije igralište u samom centru.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.