Zorica Jocić više nije šef odborničke grupe SNS

imageNakon izlaganja odbornika Milana Markovića SNS na sednici Skupštine sinoć je smenjena šef odborničke grupe Zorica Jocić. Novi šef odbornika SNS-a u Skupštini sinoć nije izabran.

Kako Vamedia saznaje na sastanak odborničke grupe SNS-a sinoć nije došlo pet odbornika, a glasanje je bilo javno pa je za smenu Zorice Jocić glasalo 17 od prisutnih 21 odbornika. Iako pojedini članovi odborničke grupe tvrde da se ovom smenom ništa bitnije nije dogodilo u redovima naprednjaka, neki od pomenutih devet misle potpuno drugačije.
Smena Jocićeve bila je gotovo očekivana nakon što je na sednici Skupštine odbornik ove partije Milan Marković za govornicom izneo informaciju o kupovini zemljišta za industrijsku zonu koje je obavljeno u potpunoj tajnosti. Marković je za govornicom praktično još jednom ukazao na malverzacije i za to optužio aktuelnu vlast pre svega gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića.
Već po rečenici gradonačelnika Gvozdenovića inače predsednika GO SNS-a u Valjevu da je sada jasno ko je opozicija u njihovim redovima „Pošto ste vi činjenica je odbornik opozicije ovde, hvala što ste nas uverili u to, ja dalje neću komentarisati ovu salatu od reči“, rekao je Gvozdenović, moglo se naslutiti da će posledice istupa odbornika Markovića ipak neko snositi.
U dane vikenda u gradu se spekulisalo informacijom da su Jocićeva i Marković izbačeni iz stranke, što sudeći po njihovom prisustvu na sinošnjoj sednici odbonika naprdnjaka na kraju ipak nije tačno.
Da postoji neslaganje i razmimoilaženje u mišljenju medju odbornicima SNS-a bilo je vidljivo gotovo na svakoj sednici Skupštine, naročito prilikom glasanja za postavljenje Žarka Kovača na mesto člana Veća kada pri prvom glasanju ovaj predlog i nije usvojen.
Novi šef odborničke grupe SNS-a sinoć nije izabran, a po nekim izjavama za sada se spekuliše da bi to mogla biti Marijana Stanojević inače sekretar GO ove stranke.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.