Sednica Skupštine 3. novembra?

imageSednica Skupštine najverovatnije će biti održana 3. novembra. Kako Vamedia saznaje nije isključeno da do tada bude održana još jedna sednica Gradskog veća.

Sudeći po pozivu koji je stigao na pojedine adrese, sednica Skupštine biće održana 3. novembra.
Po do sada održanim sednicama Gradskog veća može se zaključiti da će se pred odbornicima naći izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-septembar tekuće godine koji pokazuje da je procenat izvršenja ponovo nešto niži od predvidjenog. Poslednji izveštaj na sednici Skupštine odbornici opozicije i odbornik SNS-a Milan Marković najoštrije su kritikovali ukazujući na niske procente izvršenja i na vreme koje je realno preostalo do kraja ove godine u smislu poboljšanja pomenutih procenata odnosno većeg zamaha u radovima. Sudeći po činjenici da javne nabavke više ne idu istom brzinom kao ranije, potom kako je Pokret Dosta je bilo ukazao na konferenciji za novinare po novim potpuno nejasnim po zakonu procedurama, pa i pregledom istih na sajtu nabavki jasno je da je i za narednu sednicu moguće očekivati niz kritika.
Nakon izvršenja budžeta sigurno najvažnija tačka dnevnog reda mogla bi biti drugi rebalans budžeta koji ne donosi velike promene izuzev sredstava opredeljenih predškolskoj ustanovi.
U delu kadrovska pitanja izvesno će se naći i obaranje konkursa za izbor direktora Vidraka, izbor vršioca dužnosti direktora JKP Polet, ali i imenovanje novih lica u Nadzorne odbore preduzeća Vidrak i Polet.
Po nezvaničnim informacijama istoj sednici Skupštine mogla bi da prethodi još jedna sednica Veća na kojoj bi se mogao naći novi plan komunalne izgradnje, radovi na Divčibarama i informacija o Medjuregionalnom informacionom centru. Ova informacija za sada nije potvrdjena. Do zaključenja ovog teksta Vamedia nije dobila obaveštenje o sednici.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.