Počinje Dečja nedelja 2017.god

imageDečja nedelja počinje danas, a domaćin ovogodišnje manifestacije OŠ „Desanka Maksimović“. Manifestacija koja traje sedam dana ove godine odvija se pod sloganom „Gradimo mostove medju generacijama-Za radost svakog deteta“.

Uz tradicionalno sadjenje drveta generacije u OŠ „Desanka Maksimović“ ovog prepodneva u 11h i ceremonije zvaničnog otvaranja počeće ovogodišnja „Dečja nedelja. „Što se tiče finansija za ovu godinu manifeseatacija raspolaže sa 200 000 dinara iz budžeta grada Valjeva, 812 578 dinara na račun budžeta RS. To su sredstva kojima smo raspolagali, a bukvalno neko je pogledavši program rekao da su ovo dečije Tešnjarske večeri, što zaista sudeći po odabranim programima to i jesu u našem gradu“, rekao je najavljujući manifestaciju predsednik Oragnizacionog odbora manifestacije.
Ove godine svakoga dana za decu organizovani brojni programi počev od edukativnih radionica preko izložbi i literarnog stvaralaštva do izleta.
U ime Osnovne škole „Desanka Maksimović“ na izboru za status domaćina zahvalio se direktor Nenad Mihailović. „Drago nam je da smo ove godine mi domaćine jedne ovakve manifestacije. Mi smo priredili jedan poseban program za sam dan otvaranja , tu je hor, predstava, priredba i folklor. Sve što sam pomenuo jesu sekcije koje postoje u našoj školi i uspešno rade. Pored toga mi ćemo imati priliku da sadimo drvo generacije sa našim učenicima prvog razreda. U okviru sportskih aktivnosti organizovaćemo prvenstvo škole u stonom tenisu,“ rekao je Mihailović.

image „Već po trdiciji Dom zdravlja organizovaće niz tribina na različite teme počev od bezbednosti do ishrane dece. Takodje po tradiciji PU „Milica Nožica“ organizuje jednu likovnu izložbu gde će radovi dece biti izloženi u izlozima BID zone. Muzička škola organizuje koncerte . Prva predstava biće odigrana 3. oktobra „Vilinska zavrzlama-priče iz maštošume“ u organizaciji Centra za kulturu na velikoj sceni. Učenici OŠ „Sestre Ilić“ zajedno sa Muzičkom školom posetiće neku od seoskih škola gde će prirediti jedan lep koncert za njih . Dečiji karneval ove godine organizuje OŠ „Andra Savčić“. Deca će ove godine imati i čitalački čas gde će deca posetatiti Udruženje Naši snovi. Likovni konkurs za sve osnovce ove godine uključuje i decu iz osetljivih grupa. Igre bez granica biće održane u Hali sportova. Već petog oktobra učenici škole iz Gornje Grabovice posetiće Muzej i Kulu Nenadović. „Pokahontas i čarobna zemlja“ je predstava koju poklanja Kreativna radionica „Pinokio“, navele ja samo neke od programa koji će biti realizovani član OO Angelina Lukić.
Manifestacija će biti završena 7. oktobra u subotu, Trkom za srećnije detinjstvo na Keju Kolubare koju organizuje Crveni krst Valjevo.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.