Plivački miting „Vojvoda Živojin Mišić“

imageOdržan je treći plivački miting "Vojvoda Živojin Mišić", takmičenje je organizovao plivački klub "Valis" uz podršku ustanove za sport i fizičku kulturu "Valis".

Učestvovalo je osam klubova sa 179 plivača. Na ovom takmičenju je zabeležen rekordan broj takmičara iz Valjeva, čak 90.
U ekipnom plasmanu najbolji je bio PK Valis sa 303 boda, drugo mesto je osvojio PK TEK sa 237 bodova, dok je na trećem mestu PK Sloboda iz Užica sa osvojenih 157 bodova.
Plivači Valisa su osvojili 44 medalje, od čega 17 zlatnih, 15 srebrnih i 12 bronzanih medalja. Najuspešniji takmičari Valisa su bili: Tešanović Vuk, Stefanović Simon, Dašković Ognjen i Cvetković Maša sa po dve osvojene zlatne medalje u svojim disciplinama. Vuk Tešanović i Simon Stefanovic su isplivali odlične rezultate na 50m slobono i pokazali veliki potencijal.
"Primarni cilj organizacije ovog takmičenja je da proverimo formu u ovom delu trenažnog procesa na domaćem bazenu, ali i da što više najmlađih članova kluba stekne svoja prva takmičarska iskustva. Ističemo da smo učešćem 90 naših članova dostigli najveći broj takmičara kluba na jednom nastupu u dvadesetogodišnjoj istoriji kluba. Zadovoljni smo i postignutim rezultatima starijih takmičara, i sa optimizmom očekujemo njihove nastupe na regionalnim i državnim prvenstvima koja nas očekuju od januara meseca", kaže predsednik kluba Branislav Kovačević.

PK Valis

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.