Lažna obećanja za Poparce

imageStanovnici Popara gotovo da su digli ruke od očekivanog asfalta koji nije stigao ni posle više datih obećanja. Meštani za Vamediu tvrde da im je na nedavno održanom sastanku, direktor filijale NSZ I zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović obećao da će asfalt stići za dve do tri nedelje, što je nemoguće.

Asfaltiranje 700 metara puta pretvorilo se u pravu noćnu moru za stanovnike Popara, a sama deonica gotovo da je neprohodna. Njihovi problemi počeli su praktično onog trenutka kada je 700 metara puta izostavljeno iz asfaltiranja 2003. godine kada je asfaltiran Poparski put u gotovo celoj svojoj dužini. Tadašnji radovi zaustavljeni su na 700 metara od Doma na Poparama i praktično spajanjem sa putem za Lelić preko brda Vidrak. Godinama kasnije asfaltiranje ove deonice kočila je zamena azbestnih cevi za šta JKP Vodovod nije imalo sredstva. U novembru prošle godine tadašnji direktor Direkcije,a sada načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović najavio je za proleće ove godine upravo radove na sfaltiranju ove deonice rekavši da je dogovor sa Vodovodm postignut.
JKP Vodovod početkom ove godine izvelo je radove i zamenilo azbestne cevi dok su njihovi radovi samo praktično pogoršali stanje u kom se deonica nalazi.
Naredno obećanje stiglo je u toku leta kada je Trifunović najavio početak radova za oktobar.
„Očekivali smo da to bude uradjeno tada jer smo čekali da počnu javne nabavke i ja sam dostavio odeljenju za javne nabavke plan nabavki medju kojima je na trećem mestu bila upravo ova deonica. Dostavljena je i tehnička specifikacija za nabavku , ali ona nije realizovana. U višer navrata sam urgirao i pitao kada će biti raspisana, ali odgovor nisam dobio. Učinio sam sve što je bilo u mojoj moći”, kaže za Vamediu Trifunović.
Meštani Popara za Vamediu kažu da je novo obećanje nedavno dao direktor Filijale NSZ i zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović. „ On je govorio na tom sastanku i rekao nam da je nabavka raspisana i da za dve do tri nedelje možemo da očekujemo da radovi počnu. Evo vreme je prošlo ni od toga ništa. Sad vidimo da ta nabavka i nije raspisana. Znači opet laži”, kaže stanovnik Popara za Vamediu.
Javna nabavka nije raspisana , što je proverivo i na sajtu javnih nabavki grada. Ukoliko bi bila raspisana danas, njen završetak može se očekivati tek za mesec i više dana što sa potpisivanjem ugovora sa izabranim izvodjačem i njegovim uvodjenjem u posao znači polovinu decembra meseca.
Asfaltne baze već se polako gase i teško je pretpostaviti da će neko od izvodjača da se izloži velikom trošku rada asfaltne baze u decembru zbog samo 700 metara puta.
Sastanku sa meštanima prisustvovali su i načelnik odeljenja za infrastrukturu Zoran Trifunović i zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić koji su za Vamediu kao i meštani potvrdili da na ovom sastanku praktično nisu govorili niti bilo šta obećali.
Sa koje pozicije je govorio Miloutinović nije poznato , s obzirom da kao direktor Filijale za zapošljavanje nema dodira sa komunalnom izgradnjom grada, ali ni kao zamenik predsednika Skupštine u nadležnosti nema ovaj posao, a sam predsedenik Skupštine inače nije ni na odmoru ni na bolovanju da bi ga Milutinović menjao.
Milutinović se trenutno nalazi na čelu Komisije za praćenje javnih nabavki , ali po njegovim izjavama datim Vujić televiziji i listu Napred, on ne odlučuje ni o čemu već deluje savetodavno u smislu da li je procedura nabavki ispoštovana. Ali, ova javna nabavka nije ni raspisana.
„Taj je čovek rekao dve do tri nedelje, tako je bilo i to je vreme prošlo. Sad možemo da razmišljamo da blokiramo ovaj put”, kažu gnevni meštani.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.