Direktori i rešenja

imageOdborici na sednici Skupštine potvrdili odluku komisije o novim direktorima u javnim preduzećima. Za sada nema imenovanja direktora JKP „Vidrak“, a po nekim najavama nije isključeno da će doći do spajanja JKP Polet i JKP Vidrak.

 

Novi direktor JKP Toplana je Zoran Stepanović, novi direktor JKP Vodovod je Djordje Milanović, novi direktor Moderne galerije Vojislav Jovanović dok su vršioci dužnosti direkora JP Kolubara Zoran Mitrović i Centra za socijalni rad Katarina Milićević . Na ovoj sednici Skupštine nije bilo imenovanja direktora JKP Vidrak, a komisija za izbor direktora na konkursu je izabrala predjašnjeg vršioca dužnosti Sladjanu Marković. Ovaj predlog komisije nije bio na dnevnom redu.
Kako Vamedia za sada nezvanično saznaje, nije isključeno da s obzirom na dosadašnji rad preduzeća Polet ovo preduzeće bude pripojeno Vidraku i nastavi da posluje kao jedna od radnih jedinica. Za ovakvo rešenje neophodan je niz dokumenata koji mora biti donet u oba preduzeća pojedinačno , a potom i na sednici Skupštine odbornici će imati završnu reč ukoliko se namerava i realizacija ovakvog rešenja.
Izvesno do tada JKP Vidrak biće u problemu jer nema direktora pa su i plate zaposlenih dovedene u pitanje. U problemu je već sada i Polet jer mandat vršđioca dužnosti Ljubinka Andrića praktično je završen. S toga se možda traži prelazno rešenje.
Ostalo je nejasno šta se dogodilo sa konkursom za mesto direktora JP Kolubara pa je izabran vd direktora.
Kada su u pitanju Upravni odbori Skupština je donela odluku da sa mesta člana UO Abraševića bude smenjena Katarina Ašković , a na njeno mesto postavljena Lora Petronić Petrović. Po predlogu izglasana je i smena u UO Apoteke gde je predsednika UO Ljubomira Pavićevića zamenio Prvoslav Kovačević.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.