Dan otvorenih vrata 2017

imageU okviru Dečije nedelje Udruženje Naši snovi je realizovalo dve aktivnosti u prostorijama Dnevnog boravka.Obe aktivnosti su vezane za kreiranje Lokalnog međusektorskog porotokola o saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

,,Knjige govore,, predstavlja inovativan način za promovisanje prepoznavanja nasilja.Učenice OŠ Nada Purić su čitajući knjigu Ljutiti čovek korisnicima Dnevnog boravka zapravo bili ,,živa biblioteka,,.U direktnoj komunikaciji sa decom, u opuštenoj atmosferi I razmeni emocija svi učesnici su prenosili svoja životna iskustva koja doprinose prepoznavanju diskriminacije I emocinalnom zlostavljanju.
Rezultati istraživanja u 2016.g. sprovedenog među adosceletentima su pokazali veliki stepen vršnjačkog nasilja.(Šaljem ti u atc neka pitanja I odgovore)
,,Naša topla, meka kniga,, je aktivnost koju smo realizovali zajednički sa učenicama Valjevske gimnazije. Tiha knjiga predstavlja aktivnu knjigu koja podstiče njihove kognitivne, intelektualne i fine motoričke sposobnosti. Korice i stranice su napravljene od tkanine, a svaka strana tihe knjige zahteva da se u njoj nešto uradi. Uglavnom se uz pomoću čičak trake, pertlica, ili sitnih štipaljkica, ti zadaci rade, a teme sui z svakodnevnog života.

image Cilj nam je bio da kroz obe aktivnosti razvijamo prihvatanje različitosti, toleranciju I zajedničko stvaranje, na prihvatljiv način, za decu sa smetnjama u razvoju I decu iz redovne nastave.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.