Uskoro radovi u Ulici Kneza Jovice

imageRepublički Zavod za zaštitu spomenika kulture dostavio je predlog rešenja sanacije Ulice Kneza Jovice. Radove koji će uslediti izvodiće SZR „Toške“ čim ugovor bude potpisan.

Nakon niza sastanaka grada i republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture isti zavod dostavio je predlog za sanaciju ulice koja je praktično u stanju neprohodnosti za vozila, a i realna opasnost za stanare i prolaznike. „Po predlogu Zavoda u prvoj fazi biće uradjeno podzidjivanje  i krpljenje rupa na kolektoru  kako bi se ulica dovela u vozno stanje, a nakon toga i kompletna sanacija  sa rekonstrukcijom kišne kanalizacije. Izvodjač je SZR „Toške“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Grad je istom Zavodu u toku razgovora predložio i smanjenje stepena zaštite zone Tešnjar  pogotovo za ulice koje nisu deo stare gradske čaršije. „ Hadži Ruvimova i Ulica Milovana Gllišića? Niko ne vidi i ne razume zaštoo bi te ulice bile pod zaštitom , a jesu. Svako ko je prošao tim ulicama video je da tu nema ni arhitekture iz tog vremena niti bilo čega što ima veze sa Tešnjarom  ni pod ni nad zemljom. Ima nelegalne gradnje i urbanističkih promašaja toga ima. Pokušali smo da to objasnimo Zavodu i oni su nam rekli da prihvataju predlog o smanjenju stepena zaštite. Ipak kada će sve te procedure biti sprovedene nije poznato“, navodi Jeremić.

Stanari Ulice Kneza Jovice na sanaciju ulice čekaju gotovo tri godine koliko traje borba grada sa republičkim Zavodom, a nedavnjo su organizovali i protest blokirajući za saobraćaj ulicu Milovana Glišića.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.