Pred ŠU najhrabriji na protestu

imageOko stotinak članova sindikata Unije prosvetnih radnika prvog školskog dana simbolično se okupilo ispred zgrade ŠU. Predsednica ovog sindikata medijima izjavila da su tu prisutni samo najhrabriji.

Unija sindikata organizovala je štrajk u vidu skraćenja časova ntrideset minuta prvog radnog dana u novoj školskoj godini ,m a oko stotinak članova sindikata USPR okupilko se ispred zgrade Šu gde su ponovili svoje zahteve:hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla i povlačenje iz procedure pogubnog nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama .
Vesna Andrić iz ovog sindikata novinarima je ponovila objašnjenja data u njavi štrajka ističući da su plate zaposlenih u prosveti ispod republičkog proseka pa i da obećanje koje je i potpisano pre dve godine u vezi povećanja nije realizovano.
„Kolege koje su se ovde danas okupile su najhrabrije medju prosvetnim radnicima, a mnogi su i na časovima. Mnogo kolega je ostalo bez norme uvodjenjem novih predmeta kako oni kažu reformom za peti razred u obrazovanju čime praktično više nemaju siguran posao“, rekla je Andrić.
Od 23 škole u Valjevskom kraju, osam škola nije u štrajku.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.