Jubilarni koncert hora “Abraševića”

imageGradski mešoviti hor “Abrašević” održaće jubilarni koncert u nedelju, 1. oktobra u 19 časova u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.      

   Koncert se organizuje na inicijativu njegovih nekadasnjih članova, a povodom obeležavanja 30 godina od zlatnog doba ovog hora. Hor “Abrašević” je u decenijama iz nas, pod dirigentskom palicom profesora Dragana Vasiljevića, ostavio dubok trag u kulturnom životu Valjeva. U svom zlatnom dobu, osamdesetih i pocetkom devedesetih godina hor je ostvario brojne uspehe na takmičenjima u tadašnjoj Jugoslaviji i širom Evrope. Uspehe su nizali na republickom takmicenju omladinskih horova u Novom Pazaru, gde su šest puta uzastopno osvajali zlatnu plaketu, zatim na saveznom takmičenju u Celju u Sloveniji, Jugoslovenskom horskom festivalu u Nisu, na evropskom takmičenju u Debrecinu u Mađarskoj, na gostovanjima u Italiji, Holandiji…

U horu su ponikli i na koncertu ce uzeti ucesce mnogi umetnici, koji su napravili zapažene karijere u našoj zemlji i inostranstvu, kao i drugi uspešni Valjevci u raznim sferama života.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.