Izgradjena deonica saobraćajnice u industrijskoj zoni

imageU industrijskoj zoni Stefil završena je igradnja jednog dela saobraćajnice na potezu od Obilaznice do Popučaka. Investitori na ovom poslu bili su grad Valjevo i ministarstvo privrede.

Ulaganja u industrijsku zonu Stefil u ovoj godini nastavljena su izgradnjom saobraćajnice u dužini ood 450 metara. „ To je samo jedna deonica na celom putu koji treba uraditi i trenutno smo povezali reciklažnoo dvorište i carinu. Tačnije to je jedna celina koju nazivamo mini zonom. Vrednost radova je 19 miliona dinara, a radove su finansirali po pola grad Valjevo i ministarstvo privrede“, kaže član Veća Žarko Kovač.
Izvodjač radova na ovom poslu bilo je preduzeće Autotransport , a Kovač navodi da se ovom izgradnjom ne završavaju ulaganja u industrijsku zonu.
„neophodnoo je da se uradi jedan most preko potoka koji tamo postoji. Očekujemo da u ovoj godini grad raspiše tender za te radove i to će grad izvesno samostalno finansirati. Ono što nas oočekuje u narednom periodu jeste izrada projekta električnog osvetljenja i uredjenja i odredjivanja namene za odredjene parcele koje još nisu uredjene niti iskorišćene. Tu je naravno neopohoodno da uradimoo i projekat za celu saobraćajnicu jer je do Obilaznice sa kojom želimo da se poveđžemo ostalo oko kilometar“kaže Kovač.

image Po njegovim rečima u industrijskoj zoni neoophodno je još pojačati dovod struje, regulisati feklanu kanalizaciju kao i postaviti nove trafoe, s obzirom da se zona razvija i da samim tim ima i veće potrebe.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.