Gradsko veće bez rebalansa i najave

imageOvog prepodneva treba da bude održana sednica Gradskog veća, sli zvanično obaveštenje o sednici nije stiglo kao ni prateći materijal. Kako Vamedia saznaje, rebalans budžeta nije predvidjen za sutrašnju sednicu Skupštine. Da li Valjevo sada ima i načelnika gradske uprave i vršioca dužnosti načelnika gradske uprave?

Bar valjevskim medijima za sada je nepoznato šta su teme današnje sednice Gradskog veća, a sudeći po dosadašnjim saznanjima na dnevnom redu danas neće biti rebalans budžeta pa samim tim ni na sutrašnjoj sednici Skupštine. Kako Vamedia saznaje već polovinom oktobra uslediće još jedna sednica Skupštine na kojoj će rebalans biti tema. Iako se već jasno može naslutiti da će grad ovu godinu završiti u suficitu možda većem nego ikad pomalo ostaje nerazumljiva onda i potreba za rebalansom s obzirom da ukoliko rebalans bude u oktobru ne ostaje vremena gotovo ni za šta više u ovoj godini. Shodno činjenici da je za javne nabavke potrebno i do mesec i po dana jasno je da bi eventualni radovi ili realizacja neke investicije ogla početi tek početkom decembra što će gotovo biti neoguće s obzirom da i gradjevinci sezonu završavaju tih dana. Ovako posmatrano stanje stvari navodi jasno na činjenicu da rebalans tako kasno ne znači ništa.
Za sada je i nepoznato da li će na istoj toj nekoj narednoj sednici biti doneta i odluka o porezima s obzirom da po zakonu ona mora biti doneta najkasnije do 30 . novembra ili ćemo imati sednicu i u novembru.
Grad Valjevo svakako očekuje usvajanje budžeta za 2018. godinu i sednica u decembru na kojoj će budžet biti razmatran. To praktično znači da bi već nardnih dana trabala da počne priprema nobvog budžeta, a ne rebalansa. Ipak, kad rebalasn bude prezentovan javnosti biće vidljivo koje su to pozicije koje je bilo neophodno dodatno podržati kako bi bile reaizovane.
Kako Vamedia za sada nezvanično saznaje, na današnjoj sednici Gradskog veća mogla bi se naći i tačka devnog reda vezana za produženje suspenzije načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću kome je ranije izrečena suspenzija već istekla pa pravno gledano ovih dana Valjevo ima i načelnika gradske uprave i vršioca dužnosti načelnika gradske uprave. Dva lica na jednom radnom mestu po zakonu nisu dozvoljena odnosno u trenutku kada postoji načelnik, vršilac dužnosti načelnika ne može postojati i njegove odluke i potpisi nisu validni niti zakoniti.
Kako sada stvari stoje mandat vršioca dužnosti po izricanju suspenzije VUjić Subotiću biće produžen Vladanu Jeriniću do njegovog odlaska u penziju već narednog meseca. A potom? Potom se sve više govori o samo jednoj Gradskoj upravi.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.