Zid preti prolaznicima

imageValjevska bolnica dobila je potvdu da će uslediti celokupna rekonstrukcija. Dok se čekaju konkretni koraci ulaz u zgradu hirurškog bloka nije moguć jer preti opasnost da se deo zgrade odroni.

 

Direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Zoran Djurić kaže da je bolnica stavljena na listu prioriteta , ali da se na sredstva mora sačekati. “ Potvdu te informacije smo dobili, sad moramo da sačekamo. Čim Vlada Srbije bude potpisala ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja o sanaciji bolnica u Srbiji možemo da se nadamo pomaku“, kaže dr Djurić.
Ulaz u hirurški blok i dalje je ogradjen trakama i postavljenim preprekama kako bi gradjani bili upozoreni na opasnost te i da moraju koristiti neke druge ulaze. „Pričamo o velikim parama koje bolnica nema .Procene rekonstrukcije su uradjene i tu očekujemo pomoć Vlade Srbije. Osnovna je procena da je potrebno do 300 000 evra“, kaže Djurić.

 

image Pukotina na pomenutom zidu nastala je još u vreme bombardovanja i zemljotresa ,a potom se godinama širila. Dodatnu štetu pričinile su velike kiše 2014 godine, a kako su se prozorska stakla na stepeništu na dva sprata tada sručila na zemlju, doneta je odluka da se više ne dozvoli prolazak gradjanima u tom delu. Kako Vamedia saznaje i Grad Valjevo se uključio u ovu priču sa pregovorima sa Vladom Srbije, a na licu mesta bili su i valjevski urbanisti.
Ipak kako reče direktor bolnice, dok država ne opredeli pare bez obzira na potvrdu da će ih dati, nema ni početka sanacije i rekonstrukcije. A do tada i dalje ćete morati da koristite druge ulaze.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.