Tuča funkcionera SNS zbog plakata

imageDanas/Telohranitelji gradonačelnika Subotice Bogdana Labana pretukli asistenta na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimira Polovinu Gradonačelnik je optužio Polovinu da je po gradu lepio plakate protiv njega, a interesantno je da su obojica članovi SNS. Nakon incidenta, jedan protiv drugog su podneli krivične prijave zbog ugrožavanja sigurnosti.

Umesto da ga tretiraju kao žrtvu, moj klijent je postao osumnjičeni, zbog čega ćemo podneti krivične prijave ne samo protiv gradonačelnika Subotice Bogdana Labana već i protiv policije koja mu nije pružila odgovarajuću medicinsku negu – kaže za Danas Dušan Kliska, advokat asistenta na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimira Polovine koga su pretukli telohranitelji gradonačelnika Subotice Bogdana Labana u subotu, 26. avgusta, u jednom od subotičkih hotela.

Gradonačelnik je osumnjičio Polovinu da je po Subotici lepio plakate "Bogdane, Bog je ljut", našao se "prozvanim", te je sa telohraniteljima otišao do hotela gde je Polovina sa porodicom bio gost na svadbi. Tuči je prethodio verbalni napad Labana, uz niz uvreda i pretnji poput "iščupaću ti grkljan". Nakon što je audio-snimak dospeo u javnost, Laban je negirao da je bilo tuče, već samo verbalnih uvreda, zbog čega se izvinio građanima. Porodica Vladimira Polovine, kao i njegov advokat, tvrde suprotno. Nakon što je policiji prijavio napad, umesto da ga odvedu kod lekara kako bi se utvrdilo da li je i koliko povređen, subotička policija ga je zadržala do ponedeljka ujutru, zbog čega će njegov advokat Kliska podneti tužbu.

– Moj klijent je sada u statusu osumnjičenog, po prijavi gospodina Labana, u kojoj se navodi da je Polovina njemu ugrozio sigurnost. Ali, papiri su jedno, videćemo šta će pokazati postupak – ukazuje Kliska, dodajući da je on podneo tri krivične prijave, dve protiv Labana i jednu protiv policije. Protiv gradonačelnika Subotice podneta je prijava zbog ugrožavanja sigurnosti i za nasilničko ponašanje, kao i za lažno prijavljivanje krivičnog dela. Protiv policije podneta je prijava za zlostavljanje i nečovečno postupanje.

– Čim sam došao do mog klijenta, tražio sam da ga vode u bolnicu na pregled, da se konstatuju povrede i odredi terapija, jer je dobio brojne udarce u glavu. Jedva su nas pustili kod doktora. Međutim, policija nam je oduzela lekarski nalaz i zabranili su mi da mu donesem lekove, zbog čega je gotovo 24 časa trpeo bolove – ističe Kliska. On dodaje da su se Polovina i Laban "površno poznavali", uglavnom preko medija, i da je u ovom slučaju potpuno nebitno da li je Polovina lepio plakate ili ne. Naredno saslušanje u vezi sa ovim slučajem biće održano sutra.

Laban: Ne razmišljam o ostavci

"Izvinjavam se građanima Subotice i Srbije što sam koristio neprimerene reči, iako taj čovek ništa dobro ne zaslužuje. Pogrešio sam i reagovao neprimereno", poručio je Bogdan Laban. Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto gradonačelnika Subotice, Laban je rekao da je spreman da snosi političke posledice, ali da o ostavci neće sada odlučivati.
Reakcije
SNS: Labana primorali da krade

Srpska napredna stranka juče je saopštila da su reči njenog člana i gradonačelnika Subotice Bogdana Labana nedolične i da predstavljaju njegov lični čin, ali da ih je izgovorio jer su "pokušali da ga primoraju da krade". U SNS-u su dodali da je taj čin "koji je, iako neopravdan, nastao nakon što su pokušavali da ga primoraju da krade isti oni koje danas štite lider PGS-a Saša Janković i DS.

Labanova zamenica zapanjena njegovim ponašanjem

Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice i predsednica subotičkog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), izjavila je juče da je zapanjena neprikladnim ponašanjem gradonačelnika i da takvo ponašanje nije karakterisalo rukovodstvo grada u proteklom periodu.
Opozicija traži Labanovu smenu i istragu nadležnih
Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka i Nova stranka zatražili su istragu nadležnih organa i hitnu smenu gradonačelnika Subotice. "Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika građana Subotice i Srbije. Čovek koji je pretučen je član SNS-a. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? Mi više nemamo politiku, mi imamo nasilje, a građani treba da kažu ‘ne’ vlastima koje svoju vladavinu zasnivaju na nasilju", rekao je lider PSG Saša Janković. Hitnu smenu gradonačelnika Labana i istragu nadležnih organa zbog "njegove bahatosti" zatražila je i poslanica i funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov. Nova stranka saopštila je da maltretiranje Polovine potvrđuje da je SNS "teror i nasilje zavela kao legitimne metode vladanja, a od Srbije napravila svoju privatnu mafijašku državu".
Danas

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.