Poparski put tek početkom oktobra

imageKako puna dva meseca u Gradskoj upravi nije uradjena gotovo nijedna javna nabavka, svi planirani radovi praktično kasne. Medju prvim javnim nabavkama koje će sada biti raspisane je rekonstrukcija Poparskog puta sa poprečnim ulicama.

Još 2003. godine kada je započeta izgradnja novog kolovoznog zastora na Poparskom putu radovi su prekinuti na jewdnoj od deonica zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa. par godina potom i sporna deonica bila je asfsaltirana pri čemu je asfaltirani deo ipak zaustavljen skoro 700 metara od Doma na Poparama, tačnije od tačke spajanja sa putem za Lelić i putem koji ide pravcem preko brda Vidrak.
Tih spornih 700 metara puta više godina je čekalo da dodje na red za sfaltiranje , a preduslov radova na kolovoznom zastoru bila je promena vodovodnih azbestnih cevi. Iste cevi zamenjene su početkom ove godine kada je Vodovod u potpunosti i završio planirane radove ne ovoj deonici, pa je preostalo samo asfaltiranje.

image „ Mi smo pripremili 16 tehničkih specifiokacija za javne nabavke , ali na žalost javne nabavke dva meseca nisu sprovedene. Medju tim specifikacija , tačnije medju prvim predvidjenim za radove bio je Poparski pit za šta su sredstva obezbedjena rebalansom budžeta. Vrednost radova ovog puta sa poprečnim ulicama predvidjena je na 15 miliona dinara. Sada postoje najave da će nabavke biti sprovedene i nadamo se što ranijem početku radovba“, kaže Zoran Trufunović, načelnik odeljenja za infrastrukturu i gradjevinsko zemljište.
Ukoliko bi javna nabavka bila sprovedena u najskorije vreme po svim očekivanjima radovi ne bi mogli početi do početka oktobra računajući sam proces nabavke potom preostalih osam dana predvidjenih kao rok žalbe za učesnike na tenderu.

image Javne nabavke u Gradskoj upravi nisu radjene iz razloga nedostatka programske platforme koju je policija zaplenila nakon hapšenja službenika i načelnika u Gradskoj upravi. tek pre dve nedelje programska platfoma je vraćena.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.