Nova škola tek od prvog oktobra

imageNova zgrada OŠ „Milovan Glišić“ primiće učenike ipak tek prvog oktorbra. „ Na žalost upotrebna dozvola ne može stići ranije, to je razlog,“navodi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Višegodišnje najave o početku rada OŠ „Milovan Glišić“ u novom  prostoru, novoj zgradi svakog septembra su bivale samo najve dok je realizacija izostajala. Grad nikada nije bio bliži useljenju učenika u novi objekat nego sada, s obzirom da su učionice potpuno opremljene i sva potrebna učila su već u zgradi nove škole. Najava da će škola početi sa radom prvog septembra još jednom se menja. „ Imali smo problem da oformimo nadzor za tehnički prijem iz razloga što grad više nema intelektualne i specijalizovane potencijale da to sami uradimo. Morali smo da angažujemo struku sa strane za taj tehnički prijem i sada moramo da sačekamo da oni završe svoj posao. Na tome radimo da bi nam deca ušla u školu koja ima upotrebnu dozvolu. Ja bih prvi voleo da smo imali kapacitete da to završimo taj deo administrativnih poslova, ali na žalost kao grad više te kapacitete nemamo. Znam da su mnogi zlurado komentarisali moje priče o tome da nam nedostaju ozbiljni kadrovi, ali evo to je nepobitan dokaz onog o čemu govorim godinama“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
On navodi da je škola u potpunosti opremljena i da po pristizanju papira preostaje jedino da se učenici i nastavno osoblje preseli u novi objekat. „Ta škola ima čuvara jer se tu zaista nalaze vredna učila, a s obzirom da su pre izvesnog vremena obijene i opljačkane četiri škole u Valjevu pa i stara škola „Milovan Glišić“ iz koje su odneti lap topovi, morali smo da preduzmemo takav korak na zaštiti tog ulaganja. Koliko sam dobio informaciju od direktora počinioci tog dela su uhvaćeni , ali ono što su odneli nije vraćeno“, objašnjava Jeremić.

image

 Radovi na izgradnji počeli su 2000 godine sa prekidom do 2003. godine i do tada je uloženo 50 miliona koje treba revalorizovati prema vrednosti dinara. U radove od 2009. godine i 2010-te uloženo je oko 147 miliona dinara od čega je 118 miliona dinara obezbedio grad u budžetu , a 28 miliona je dalo ministarstvo prosvete sa poslednjih 150 I dodatnih 25 miliona od ministarstva u školu u Brdjanima uloženo je više 300 miliona dinara. Škola se gradi već 15 godina i u protekloj godini grad je uložio još sredstava kako bi škola bila i opremljena.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.