Inspekcije u kontroli racionalne potrošnje vode

imageGrad Valjevo pridružio se apelu za racionalnu potrošnju vode u Valjevu. Zbog ove novonastale situacije danas će zasedati i Štab za vanredne situacije. Vodovod već obustavio isporuku vode pojedinim selima.

Valjevski Vodovod uputio je aple gradjanima za racionalniju potrošnju vode , a tom apelu pridružio se i grad Valjevo dodajući da će kontrolu potrošnje vode na terenu vršiti inspekcijski organi grada. najstrože je zabranjeno zalivanje bašti i plastenika i svaka druga potrošnja vode izuzev u higijenske svrhe i za piće. Shodno novonastaloj situaciji tokom današnjeg dana zasedaće i štab za vanredne situacije grada Valjeva, a Vodovod je već najavio da će pojedina sela ostati bez vode do nedelje uveče.

„APEL GRAĐANIMA

Poštovani sugrađani,
usled enormno visokih temperatura došlo je do velike potrošnje vode. Apelujemo da se u skladu sa situacijom odnosimo domaćinski prema ovom resursu i da izbegnemo svako rasipanje. Najstrože se zabranjuje zalivanje bašta, cveća, plastenika i svaka druga vrsta veće potrošnje vode, a koja se ne može podvesti pod neophodnu. Napominjemo da će inspekcijski organi Grada pooštriti kontrolu i kažnjavati nesavesne građane. Hvala vam na razumevanju.
Grad Valjevo i JKP Vodovod Valjevo“

Ranije u toku dana JKP Vodovod prosledio je oabveštenje u kom se navodi da će Usled opadanja kapaciteta izvorišta “Prskavac” i problema u snabdevanju sela Bačevci i Kovačice, u periodu od petksa uveče do nedelje 06.08.2017. godine do 20:00h, bez vode će ostati korisnici u Bujačiću, Žabarima, Ravnje – deo, Dračić, Zarube – deo i Belić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.