Valjevski horovi u Grčkoj

imageCrkveni hor Hadži Ruvim i kamerni hor "Emanuil" učestvovali su na medjunarodnom takmičenju horova održanom u Grčkoj . Pored značajnog iskustva koje su stekli na ovom takmičenju vratili su se i sa nagradama.

Dva valjevska hoa bila su učesnici 35. Internacionalnog takmičenja horova u Grčkoj . Kamerni hor "Emanuil" vratio se sa bronzanom medaljom u kategoriji kamernih horova i srebrnom medaljom u onkurenciji 16 horova. Vanja Urošević dirigent hora "Emanul" kaže da su izuzetno ponosni na osvojene medalje. " Pored nagrada naš hor je dobio i komplimente žirija za enrgiju i zvuk koji hor poseduje, ali i pohvalu za izgbor muzičkog programa. Za jedan značano ozbiljniji pristup organizaciji nama su neophodna veća finansijska srestva pa se nadamo da bi nam u nekom narednom periodu i grad mogao pomoći u tome", kaže Urošević.
Crkveni hor "Hadži Ruvim" takodje je imao zapažen nastup na ovom takmičenju iako pre svega navode da za njih takmičenja nikada nisu bila prioritet u radu. "Naš problem je generalno bio što su dva od tri člana žirija prvi put čula horove iz Srbije i nisu možda najbolje shvatili ono što smo želeli da kažemo. Ostali su to radili na jedan uigran način. Razlika je već bila očita recimo kod pobedničkog hora iz Hanovera , oni su imali 60 članova , a mi 23 člana,"rekla je Milica Stepanović Babamilkić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.