Uslediće ozbiljne promene sistema

imageSlučaj hapšenja načelnika Gradske uprave odraziće se na promenu sistema rada u Gradskoj upravi, ali i javnim preduzećima. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da su se neke promene već desile , a neke će tek da uslede.

„ Ovo što se dogodilo je dobra opomena. Vrhunska opomena da stvari moraju da se menjaju. Ali poslednja opomena. Ovo je nešto izmedju žutog i crvenog kartona. Više je žut . Ovo je praktično dupli žuti , ali spravom igranja na sledećoj utakmici. Tu šansu ne smemo da propustimo“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavljujući promene u radu Gradske uprave.  
Jeremić navodi da problem kadrova postoji već duže vreme pa i da će rešenje biti traženo u Beogradu.
„Mi moramo da sednemo sa Darkom Glišićem i da nam pomogne u Beogradu oko toga. Jer ovo je stanje u kom je teško pronaći u upravi ljude koji su nam potrebni. Evo vršilac dužnosti načelnika Jerinić , sjajan pravnik , ali čovek ide u penziju, znači nema računanja na njega. Mnogi dobri kadrovi tim prirodnim odlivom su otišli, a zapošljavanja nema. Stručni kadrovi nam trebaju i tražićemo pomoć u tom pravcu“, kaže Jeremić navodeći da je dosta dobrih kadrova medju mladim ljudima u upravi , ali koji su na ugovorima i tu su samo na jedno odredjeno vreme.
„Nedostaju inženjeri, nema pravnika. Evo ima sjajan pravnik , ali nije mogao biti vršilac dužnosti načelnika jer je na ugovoru. Ljudi misle da je to isto sasvim, ali nije. Nama trebaju dva ili tri još pravnika. Ovaj momak je tu neko vreme sve zna , ali tako je kako je . Moramo od Vlade Srbije da zatražimo pomoć“, kaže Jeremić.

Promenama koje su planirane biće obuhvaćeni svi, najavljuje Jeremić konstatujući da stabilna koalicija garantuje održivost sistema i podršku promenama.
„ Gradonačelnik i ja znamo gde smo pogrešili. Bilo je tu partijskih pokrivenosti. To neće više biti slučaj. Dobro znamo gde smo pogrešili. Ako neko misli da ne znamo i da smo glupi, vara se . Debelo se vara. Data nam je mogućnost da se ispravimo i to ne sme biti propušteno. Bili smo dosta tolerantni u smislu poverenja. Ne mogu ni neka javna preduzeća da nam diktiraju pravila jer mi njih nosimo na ledjima, a ne oni nas. Ako ovde ne mogu da promenim neke stvari ja više neću učestvovati u ovoj priči jer moja koža ide na šiljak. Ja sam tu istaknut. Ako neko hoće da se krije iza moje odgovornosti, e  to neće moći“, zaključuje Jeremić.

S.V

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.