Spas od letnjih vrelina na bazenu i rekama

imageSpas od letnjih vrućina Valjevci u najvećoj meri traže na bazenima SRC Petnica, ali i valjevskim rekama. Do polovine jula već 12 000 kupača na bazenima u Petnici.

Podaci sa petničkih bazena pokazuju da je u junu bazene posetilo 19700 kupača , a da je i pre polovine jula dostignut broj posetilaca od oko 12 000. „Za vikend je bilo oko 5500 kupača na bazenima stim da u Petnici trenutno imamo i sto dece koja su na obuci za plivače“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović. Ova cifra svakako govori da je interesovanje za bazene izuzetno veliko. Mijailović najavljuje uskoro i noćno kupanje za šta je kako kaže preduslov da temperatura u toku noći ne bude ispod 25 stepeni.

Ipak zaljubljenici u prirodu rado hladovinu ovih dana traže i pored reka Obnice, Jablanice i medju njima najposećeniju reku Gradac. Kupanja nema na Berkovoj brani čije je čišćenje predvidjeno za avgust mesec kada se očekuje i najniži vodostaj , ali je zato svaka druga uvala i manji vir ono što privlači pažnju. Počev od dela reke kod mosta i Europroma gotovo da nema dela obale gde nema kupača ili pak onih koji tek uživaju u šumu reke i hladovini stabala , čekajući večernje sate kada se raspaljuje i roštilj, mešaju kotlići.
Na temperaturi od blizu 40 stepeni svako sebi traži hlad , ali jedna od ružnijih slika koje u večernjim satima ostaju iza kupača na reci Gradac jeste i smeće kog ima na razne strane , a neretko se i mogu videti i plastične kese koje voda nosi. Jedno je jasno, ukoliko želimo da u ovoj reci da uživamo ne samo ovog leta onda bismo morali da povedemo računa i o tome šta ostavljamo iza sebe.
Za sve one koji ne bi u šetnju do reke, na Gradcu je aktivan i već dobro poznati parking ipak automobila ima i više nego mnogo pa se roditeljima sa decom preporučuje posebna pažnja.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.