Sanirano klizište i uradjen put

imageZavršena je sanacija klizišta na putu Poćuta-Bebića Luka, ali i asfaltiranje puta prema manastiru Pustinja. Iz odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu podsećaju da je programom za ovu godinu predvidjeno devet kilometara seoskih puteva.

Još od poplave 2014. godine na sanaciju je čekalo klizište na putu Poćuta –Bebića Luka. Na jednoj deonici puta u potpunosti je bilo odronjeno brdo koje je ugrožavalo i stambeni objekat u podnožju brda. „ Izvodjač radova na sanaciji klizišta je bilo preduzeće Autotransport, a vrednost radova je bila 8,3 miliona dinara sa PDV-om. Ostalo je do kraja godine da stavimo bankinu i primenimo neko tehničko rešenje u vidu mreže ili sadnica kako se zemlja ne bi osipala za vreme kiša“, kaže Zoran Trifunović načelnik odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu.

image Sa pozicije investicionog održavanja uradjen je i pristupni put manastiru Pustinja gde je takodje izvodjač bilo preduzeće Autotransport , a vrednost izvedenih radova bila je 2,1 milion dinara. „Dužina je 480 metara, širine 3 metra. Podsetio bih da se u ovom manastiru nalaze freske iz 13 veka i da je manastir vrlo posećen, pa sam siguran da će ovaj pristupni put sigurno biti vrlo korišćen“, rekao je Trifunović.
On nije mogao da decidno kaže koji su to seoski putevi koji će biti radjeni u narednom periodu rekavši da će sa predsednicima Mesnih zajednica biti dogovoreno gde su radovi najhitniji. „ Mi imamo nekoliko osnovnih parametara, da ima veći broj stanovnika, da ima dece, mladih koji ostaju na selu. to su nam prioriteti i na taj način ćemo odrediti šta je to što će biti radjeno u narednom periodu“, kaže Trifunović.

image U proteklom periodu uradjeno je nekoliko deonica seoskih puteva i to u Pričeviću, Beomuževiću i Donjim Leskovicama.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.