Predsednik Rotari Internacionala u Petnici

imageNovoizabrani prvi čovek Rotari Internacionala, Jan Rajzli, predsednik jedne od najvećih svetskih nevladinih organizacija, je posetio Istraživačku stanicu Petnica kod Valjeva i održao sastanak sa rotarijancima iz desetak klubova zapadne Srbije.

 

„ Na početku mandata došao sam u Srbiju da se uverim kako funkcionišu ovdašnji klubovi i kako realizuju svoje humanitarne projekte, posebno one u lokalnim zajednicama“ ,izjavio je Rajzli koji je izmedju ostalog sa prijateljima i zasadio tri drveta u parku IS Petnica.
 Rotari inače ima oko 1,2 miliona članova, organizovanih u više od 30 hiljada klubova u 180 zemalja i posvećena je humanitarnom radu, unapređenju profesija i promociji mira u svetu. Za svoje predsedavanje kaže da će biti sagledano u sloganu „Rotari pravi razliku“.
„Nastojimo da poboljšamo život ljudi, da im pomognemo, ali želimo da se i mi kao rotarijanci promenimo, popravimo. Ako rotarijanci imaju potrebu da brinu o životnoj sredini, da sačuvaju planetu na kojoj živimo, ono što kao članovi rotari klubova možemo da uradimo je da zasadimo bar po jedno drvo. Ima 1,2 miliona rotarijanaca u svetu, to je 1,2 miliona stabala. Korist neće biti samo zbog drveća koje je lepo samo po sebi, već ćemo na taj način demonstrirati i rotarijansku brigu za okolinu“, rekao je Rajzli

 

image Pripadnici ove organizacije rotarijanskog distrikta D-2483 koji okuplja oko 65 klubova iz Srbije i Crne Gore i njihov guverner Branislav Ranđelović do sada su realizovali niz humanitarnih akcija.“ U ovoj godini nameravamo da najviše aktivnosti usmerimo ka obrazovanju, mladima, školama, studentima, bilo kroz pomoć u rekonstrukciji i opremanju obrazovnih institucija, bilo kroz stipendiranje učenika i studenata“, najavio je  Ranđelović dodavši da će takodje biti posvećeni ciljevima u oblasti ekologije o kojima je predsednik Jan Rajzli govorio. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.