Meteorološka stanica na Divčibarama

imageNa Divčibarama je konačno postavljena meteorološka stanica. Ona je bila preduslov da se i Divčibare pomenu u informativnim emisijama i na ovaj način promovišu.

Iako Divčibare još nisu ono što je Zlatibor ili Kopaonik, vidljiv je napor da se ovoj nama najbližoj planini, udahne život. Još u prvim razgovorima sa meštanima Divčibara i onima koji se na Divčibarama bave turizmom istaknut je zahtev za postavljanje meteorološke stanice. Na svojevremeno održanom sastanku na Divčibarama kome su prisustvovali i novinari vlasnici motela Pepa su istakli:“ Značilo bi nam da imamo meteorlošku stanicu jer bi tako turisti imali informaciju u dnevniku bar, kolika je visina snežnog pokrivača . Nas često zovu telefonom tokom zime i pitaju , ima li snega“.
Sada kada je meteorološka stanica postavljena Divčibare će na ovaj način dobiti i jedan oblik reklame. Vrednost postavljene stanice je 2 miliona dinara.

image „Ova stanica samo je jedan segment. Divčibare će oživeti i tome će doprineti i investicija našeg košarkaša Miloša Teodosića. Oni će gradnju kompleksa početi najverovatnije već na jesen i siguran sam da je to tek prava šansa za Divčibare. Na gradu je da obezbedi neophodnu infrastrukturu, ali i svu prateću dokumentaciju koja je neophodna da bismo Divčibare proglasili turističkim prostorom. Nije moguće sve odjednom uraditi jer istovremeno sredjujemo još neka mesta kao što je Petnica pre svega, gde smo radove uveliko započeli, a tu je i radna grupa za Brankovinu pa i tu očekujemo pomak“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.