Infrastruktura u vrednosti od 100 miliona

imagePosle dužih pregovora sa Putevima Srbije ovo državno javno preduzeće uključilo se u izgradnju putne infrastrukture na teritoriji Grada Valjeva. Valjevski novinari imali su priliku da obidju radove koji su u toku u Beloševcu gde se radi na pripremi podloge za asfaltiranje puta prema Mionici.

image

„Zahvaljujem se pre svega Vladi Srbije, Putevima Srbije i Darku Glišiću koji nam je pokazao na koji način od Puteva Srbije možemo da dobijemo putnu infrastrukturu u Valjevu. Ceo projekat vredan je milion evra i deo toga je i put kroz Beloševac.Drugi deo je Dušanova ulica što je put za Bajinu Baštu gde će biti uradjena detaljna rekonstrukcija kolovoza. Ovaj put nam nje izuzetno značajan i zbog industrijske proizvodnje koja postoji , ovde je i fabrika Valy , ali i neke manje proizvodnje“, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović prilikom obilaska radova.
Ukupna ulaganja Puteva Srbije u puteve Valjeva iznosiće po najavama 100 miliona dinara.
„Ovo je jedna od najurušenijih lokalnih saoobraćajnica i nama su Putevi Srbije napravili jednu veliku uslugu samom činjenicom da su prihvatili da nam lokalnu saobraćajnicu asfaltiraju. Naša ideja je da se ova saobraćajnica sastavi sve do puta sa Mionicom. Imali smo ideju da ovde uradimo i stazu za bicikliste medjutim veliki je problem voda koje se ovde slivaju sa okolnih brda i njihovog odvodjenja. Za sada nismo našli rešenje za to, ali ostaje da se razmišlja o donjem kanalu kako bi mogli uopšte da uradimo tu stazu jer sa gornje strane nije moguće to uraditi“, rekao je Jeremić.
Nakon ove saobraćajnice na redu je Dušanova ulica koja će koštati oko 40 miliona dinara na potezu od Biroa do spajanja sa putem za Bajinu Baštu. U istom dogovoru sa Putevima Srbije grad je dobio i sredstva za rekonstrukciju dva klizišta na putu za Lelić, a blizu je realizacije i put za Divčibare .

image Na pitanje novinara šta je sa putem do Nepričave o kome se dosta govorilo Jeremić kaže da je Putevima Srbije predočen idejni projekat , ali da je za konačni projekat neophodna i saglasnost Železnica.
„Definitivno je rešeno da idemo postojećom saobraćajnicom i već smo odneli idejni projekat Putevima Srbije , medjutim problem je što mi tu moramo da napravimo širi konsenzus jer dobar projekat se ne može uraditi bez saglasnosti Železnica Srbije. To je jedan naporan i dug put kada se radi sa državnim javnim preduzećima i kada ćemo i kako uspeti to da definišemo zaista ne bih mogao da kažem. Činjenica je da projekat moramo uraditi u neko dogledno vreme, a to je nekih šest do osam meseci kako bi mogli da zaista uradimo tu saobraćajnicu onako kako smo predvideli u profilu sa pet traka odnosno četiri gde više nije moguće“, kaže Jeremić.
Kako se moglo čuti pored izrade projekta biće neophodna i prateća eksproprijacija zemljišta.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.