Dodeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

imagePriznanje „Кapetan Miša Anastasijević“ danas je dodeljeno najuspešnijima u oblasti kulturnog stvaralaštva, unapređenja privrednog razvoja i preduzetničke kulture i za afirmaciju društvenih vrednosti. Dobitnici priznanja sada su u konkurenciji za nagradu na republičkom nivou.

Projekat „Put ka vrhu“ u okviru kog se dodeljuje priznanje „Кapetan Miša Anastasijević“ ima za cilj afirmaciju preduzetništva i izgradnju i jačanje prosperiteta u Srbiji i Regionu,realizuju ga Univerzitet u Novom Sadu i Media Invent,uz pomoć Privredne komore Vojvodine i regionalnih privrednih komora,dok je RTV- medijski pokrovitelj.
Priznanja su danas dodeljena preduzećima i pojedincima, ali i gradu Valjevu kao najuspešnijoj lokalnoj samoupravi u regionu.
„Veliko mi je zadovoljstvo da prisustvujem svečanosti i podelim radost sa nagradjenima. Kapetan Miša Anastasijević je čovek koji je obeležio srpsku istoriju zajedno sa Knjazom Milošem. Duh preduzetništva koji je jedno vreme bio sputan , da ne kažem ubijen u srpskom narodu, upravo treba da bude ono što će srspsku državu i ovo društvo moći da podigne i izvede na pravi put. primer Kapetana MIše Anastasijevića je svetao primer kako i na koji način , a ko ste pametni, hrabri možete stvroriti blagodet i za sebe i za svoju državu“, rekao je na dodeli priznanja gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.
Nagrade su danas uručene:
1. Gradu Valjevu , najuspešnija lokalna samouprava u regionu
2. Ljubinku Djokić, pomoćniku gradonačelnika Loznice, za doprinos razvoju Loznice
3. Manastiru Lelić za očuvanje duhovnosti
4. Mladenu Petkoviću, direktoru HK Krušik kao najmenadžeru u regionu
5. Kompaniji Ingrap omni Beograd kao najboljem preduzeću u regionu
6. Valjevska pivara , kao lideru održivog razvoja
7. Gorenju, za investicije I nove tehnologije
8. Gordani Tešanović poljoprivrednici, najžena u biznisu
9. Preduzeću “Joma plast” Osečina za poslovnu I tržišnu pozicionirnost
10. JKP Vidrak, kao najboljem preduzeću u javnom sektoru
11. “EP Beltu” Loznica za strategiju razvoja
12. “Domačica 014” za najbolji brend , knedlu sa šljivama
13. Vegi kao najboljem srednjem preduzeću
14. “Pejak Handel” Banja Koviljača kao najboljem partenru
15. GP “Opek” Loznica za kvalitet proizvoda I usluga
16. Preduzeću Agranela, kao najboljem malom preduzeću
17. “Nelli” Loznica za najdinamičniji razvoj
Ustanovljeno priznanje-Povelja i Zlatnik sa likom Кapetana Miše,delo je akademskog vajara Ljubiše Mančića iz Beograda, dodeljuje se već 17 godina u Srbiji ,a od prošle godine realizuje se i u Republici Srpskoj.O radu i ličnosti Kapetan MIše Anastasijevića okupljenima je govorio pesnik Pero Zubac, a na prigodnom koktelu gosti su mogli da probaju valjevski brend koji je i nagradjen , knedlu sa šljivama.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.