Česme i fontane – osveženje u vrelim danima

imageNa temperaturama od 38 C osveženje je u gradu moguće pronaći na deset javnih česmi. Valjevski mališani osveženje pronalaze i u tri gradske fontane, ipak u njima voda nije za piće.

U poslednje 4 godine grad je pored postojećih gradskih česmi dobio još pet novih na lokacijama van centra grada. Sada je osveženje moguće pronaći kod zgrade PIO, dve česme u Knez Miloševoj ulici, jedna kod Gimnazije,  u parku na Pećini, na igralištu Student, u parku na Petom puku, parku na Jadru i u naselju Kolubara II.

Nadležnost nad česmama je u odeljenju za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu gde kažu da se dešava povremeno da dodje do kvara,  ali i da se ti kvarovi otklanjaju blagovremeno. Veći problem prave sami gradjani koji skidaju slavine , a ne retko ih i uništavaju.

Isporuku vode za javne česme vrši Vodovod pa je voda na česmama za piće. Ipak to nije slučaj sa fontanama i voda u njima nije za konzumiranje.

Koliko je Vamediji poznato za ovu godinu nije u planu postavljanje novih česmi, a svojevremeno je gradska Direkcija u više navrata pozivala gradjane da predlože mesto za novu česmu.

Za deset javnih česmi i tri fontane grad godišnje plaća vodu u iznosu do milion dinara. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.