Uručenje sertifikata o akreditaciji Domu zdravlja

imageU Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo u utorak 13. juna u 13 sati biće organizovana prigodna svečanost na kojoj će Domu zdravlja Valjevo biti uručen sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

Prisutnima će se obratiti direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović, direktor Doma zdravlja dr Zaven Der Hazarjan i stručni saradnik Agencije Svetlana Drča.

Agencija za akreditaciju u maju je Domu zdravlja Valjevo dostavila završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena valjevska ustanova zavredela sertifikat o akreditaciji na maksimalnih sedam godina. Akreditacija predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Ciljevi akreditacije su podizanje nivoa kvaliteta i bezbednosti pružanja usluga zdravstvene zaštite i standardizovanje procedura.

Postupak akreditacije trajao je godinu dana, a glavne faze bile su samoocenjivanje (dokumentovanje ispunjavanja kriterijuma) i spoljašnje ocenjivanje. Tim Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije sproveo je spoljašnje ocenjivanje od 10. do 12. aprila ove godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.