U petak do 40C

      Нема коментара на U petak do 40C

imageUz današnje nestabilno vreme meteorolozi za naredne dane predvidjaju vrlo tople i sunčano vreme pa i do 40C u petak kada se očekuje vrhunac toplotnog talasa.

U ponedeljak malo svežije, ali i dalje toplo. Biće promenljivo oblačno i sparno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na jugozapadu, jugu i jugoistoku će biti uslova za kratkotrajne vremenske nepogode ponegde. Sredinom dana na severu i severozapadu (padavine su moguće ujutru i pre podne; posle podne duži sunčani periodi), a do kraja dana i tokom večeri i u ostalim krajevima delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Maksimalna temperatura od 28 do 34ºC.

U utorak, sredu i četvrtak pretežno sunčano i veoma toplo. Kasnije popodne i uveče, uz jači lokalni razvoj oblačnosti, mogući su ređi lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim krajevima. Vetar uglavnom slab, južni i jugoistočni, u četvrtak u pojačanju. Maksimalna temperatura u porastu i kretaće se u intervalu od 32 do 37ºC, u četvrtak od 36 do 39ºC. I noći će biti tople, u većini krajeva sa minimalnom temperaturom koja se neće spuštati ispod 20ºC (tropske noći). U prognoziranom periodu, naročito toplo će biti u četvrtak ujutru sa minimalnom temperaturom i do 26ºC (jug Banata).

Vrhunac toplotnog talasa je pomeren za petak, kada se prognozira minimalna temperatura do 27ºC (jug Banata), te maksimalna dnevna do 40ºC ponegde.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.