Pešački most na Divčibarama

imageUmesto potpune rekonstrukcije mosta u centru Divčibara Putevi Srbije uradili su pored postojećeg novi pešački most. U ovoj godini bi trebalo da bude uradjena i rasveta.

Već u porvobitnom dogovoru sa Putevima Srbije vezanom za glavnu ulicu na Divčibarama razgovarano je o postojećem mostu za koji  je najbolje tada vidjeno rešenje bila potpuna rekonstrukcija. Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak tada je za Vamediu rekao : „Jedino je sporan most koji smo videli , a koji ne može da se proširi pa će u tom delu postojeći projekat morati da bude revidiran”.

image Kao jeftinije rešenje od novog projekta većeg mosta Putevi Srbije postavili su drveni pešački most koji se nalazi tik uz postojeći kojim se kreću vozila. Ovi radovi deo su projekta Puteva Srbije vezanih za izgradnju trotoara I nove rasvete koja bi trebalo da se prostire na potezu od pumpe do skretanja za Ježevicu. Vrednost nove rasvete kretaće se do 16 miliona dinara , a nakon njenog postavljanja trebalo bi da bude asfaltiran I trotoar sa jedne strane postojeće I nedavno asfaltirane ulice.

image Trenutno radove na Divčibarama izvodi I preduzeće Vodovod Valjevo, a kako se može čuti traži se rešenje za divčibarsku kanalizaciju.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.