Obeležena slava grada

imageU porti crkve Presvete Bogorodice uz prisustvo velikog broja gradjana, održano svečano rezanje slavskog kolača i urezivanje zapisa. „ Svi zajedno moramo raditi na dobro našeg grada“, poručio je Episkop valjevski Milutin.  

Liturgijom i litijom gradskim ulicama započela je proslava slave grada Valjeva Druge Trojice. Episkop valjevski g. Milutin i australijsko-novozelandski episkop g. Siluan sa sveštenstvom uz prisustvo gradonačelnika , gradskih funkcionera ,  pripadnika vojske, policije i gradjana u porti crkve Pokrova Presvete Bogorodice izgovorio je molitvu , ali i podsetio da je danas u litiji nošen delić moštiju vladike Nikolaja i svetinje iz Egine. Mitru koju je na glavi nosio SV Vladika Nikolaj danas je u litiji nosio iguman manastira Lelić otac Georgije.  “Slava Bogu što nam je dao ovako lep dan da možemo ovu litiju da izvršimo u radosti i zadovoljstvu . Hvala gradonačelniku što je danas ovde sa nama jer svi zajedno moramo raditi na dobro na našeg grada i naših gradjana , kako oni politički tako mi duhovno. Svako da ustraje na svom zadatku. Neka Vam je svima srećna slava”, rekao je nakon rezanja kolača  Episkop valjevski Milutin.

image

U rezanju slavskog kolača učestvovao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je svim gradjanima poželeo srećnu slavu. “ Poštovano sveštenstvo, vladiko, gradjani grada Valjeva neka je srećna slava i da Bog da zdravlja i zaštiti ovaj grad i svaki grad u Srbiji od svega što nije dobro i na spasenje. Uvek kažem da oni kojima je Bog dozvolio da vrše vlast i upravljaju gradom moraju vladati sa strahom Božijim pre svega da znamo da Godspod pazi na ono što radimo. neka Vam ovaj dan pre svega prodje u zdravlju i veselju”, rekao je Gvozdenović.

Nakon obreda urezivanja zapisa na  stablo ispred crkve u porti su kulturno umetnički program priredila valjevska kulturno-umetnička društva.

image

S.V.   

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.