Novi načelnik u statusu vršioca dužnosti

imagePred sutrašnju sednicu Skupštine danas će biti održana sednica Gradskog veća. Na ovoj sednici biće postavljen i vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave.

Shodno zakonu koji kaže da u slučaju sprečenosti načelnika Gradske uprave da duže od 30 dana obavlja svoj posao grad može postaviti vršioca dužnosti na njegovo mesto iz redova službenika sa rokom do 3 meseca ili izbora novog načelnika.
Kako je tokom prošle nedlje usled hapšenja i odluke tužioca o zadržavanju do 30 dana svoju dužnost načelnika sprečen da obavlja Aleksandar Vujić Subotić, Gradsko veće danas će doneti odluku o imenovanju vršioca dužnosti kao njegove zamene.
Po saznanjima Vamedie za sada se razgovra o Vladanu Jeriniću, pravniku nekadašnje Direkcije za izgradnju i obnovu nakon zemljotresa, potom zaposlenom u Direkciji za urbanizam , a sada pravniku u Gradskoj upravi. Po istim za sada nezvaničnim saznanjima Jerinić nije trajno rešenje na mestu načelnika Gradske uprave s obzirom da krajem godine stiče uslov za odlazak u penziju.
Ipak ko će na mestu načelnika zameniti Vujić Subotića biće poznato nakon sednice Veća.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.