Dva i po godine za napasnika

imageOsnovni sud u Valjevu osudio je na dve i po godine zatvora LJ.B (39) iz Novog naselja zbog primoravanja na seks lako  mentalno zaostalog mladića.

Osudjeni LJ.B i mladić koji boluje od Vilijams-Bernsov sindrom i pohađa Dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama inače su komšije.

-Prvi put ga je pozvao u svoju kuću, a onda odveo u šupu, gde je svoj polni organ mladiću stavljao u usta. Potom mu je skinuo pantalone, oblizao svoj prst i gurao ga u anus oštećenog, da bi onda pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo. Dva dana kasnije, dok se nalazio u dvorištu svog komšije, Lj.B. je ponovo pozvao oštećenog da dođe, a onda ga je odveo u neosvetljeni deo dvorišta. Najpre se pomokrio, pa je potom nedozvoljene polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Na kraju je mladiću rekao da o tome nikome ne sme da govori, ali je on po dolasku kući ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju – detalji su iživljavanja tog Valjevca nad komšijom, otkriveni tokom suđenja.

Osudjeni se na sudu branio poricavši optužbe i da je čak oštećeni bio taj koji je njega „napadao“.
Nakon hapšenja Lj.B, inače, policija je kao dokaz uzela mladićev donji veš i bermude. Veštačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu je potvrdilo prisustvo DNK osumnjičenog na gaćama oštećenog, a veštak se izjasnio da je potpuno realno da je DNK Lj.B. na to mesto dospeo na način kako je tvrdio oštećeni.
-Lj.B. je zloupotrebio zaostalost komšije koja je dovela do njegove bitno smanjene sposobnosti da se brani. Slobodno se može reći da ono što je uradio je gnusno i monstruozno, kao i da se radilo o najobičnijem iživljavanju nad oštećenim koga poznaje od detinjstva i vrlo dobro zna u kakvom se stanju nalazi. Lj.B. je nedozvoljene polne ranje počinio uz direktan umišljaj kako bi zadovoljio svoj polni nagon i nije bilo sumnji u pogledu njegove uračunljivosti – obrazložio je, između ostalog, u presudi sudija A.Džoković.
Na ovu presudu osudjeni ima pravo žalbe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.