Dom pri kraju

      Нема коментара на Dom pri kraju

imageBrezovčani čija je priča o zajedničkoj radnoj akciji na izgradnji Doma pobudila pažnju mnogima , konačno su započeli radove na krovnoj konstrukciji. Radove trenutno ometa sezona maline.

Brezovice nadomak Valjeva jedno su od onih sela u kom mladi još ostaju , a seoska škola ima značajan broj djaka: Sve su ovo bili motive da se u zimu prošle godine u selu organizuje moba odnosno prava radna akcija u kojoj su svaki želeli da daju svoj doprinos za izgradnju seoskog Doma.
Stari objekat koji je bio ruševan uklonjen je , a na njegovom mestu nikli su novi temelji. Svakodnevno okupljanje  karakterisalo je radove , a svoj doprinos dao je svako onoliko koliko je mogao. Zidanje je potrajalo ,a sada se stiglo i do krovne konstrukcije . “ Uradili smo koliko smo mogli za sada , ali sad imamo problem jer je počela malina , a mi živimo od toga i nema dovoljno ljudi koji mogu da rade na pokrivanju i letvanju pre toga. Zato smo se dogovarali da svako da novčani iznos koji se odredi i da platimo prave majstore da to pokriju . Mi ćemo obilaziti naravno koliko možemo , a žuri nam se” , kaže jedan od učesnika mobe.

image Po njihovim rečima voleli bi da radove završe do početka jula kada će tradicionalno organizovati svoj Dan maline.
Materijal za Dom dalo je preduzeće Tondah iz Kanjiže, a kako kažu , pomogao je i grad Valjevo.

image  Dom se  gradi preko puta škole pa će deca nadomak školskog objekta sada dobiti i salu za fiskulturu u kojoj se mogu baviti košarkom , odbojkom , stonim tenisom . Za one starije Brezovčane objekat podrazumeva takodje prostoriju za druženje i kancelariju.
“Dokazali smo da su radne akcije moguće”, poruka je tamošnjih meštana kojih ima blizu 400 u 130 domaćinstava.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.