Stižu kazne za nedozvoljeno parkiranje

imagePo saznanjima Vamedie, komunalna policija i komunalna inspekcija do sada je napisala više kazni licima koja su se nedozvoljeno I bez nalepnice parkirala u Tešnjaru. U inspekcijskim poslovima grada navode da će kontrola u ovom delu grada biti pojačana.

Odlukom Grada Valjeva , svim stanarima u Tešnjaru data je mogućnost da kupe posebnu naplenicu koju izdaje JKP Vidrak kako bi mogli da svoja vozila parkiraju ukoliko ne poseduju sopstveno dvorište na ulici. Ovom odlukom obuhvaćene su sledeće ulice: Birčaninova, Grbovićeva, Kneza Jovice, Bobovčeva, Kej prvog ustanka, Milovana Glićšića od broja 1 do neparnog broja 65 i do parnog 76 , Hadži Ruvimova ulica od broja 1 do broja 2.
Svi stanari u pomenutim ulicama odgovarajuću nalepnicu mogu da kupe već duže vreme i to pravo do sada je iskoristilo više od 70 lica. „ Oni koji imaju sopstveno dvorištwe i tu u njemu mogu da se parkiraju nemaju nikakvu obavezu kupovine, nali svi oni koji žele da auto parkiraju na samoj ulici podležu ovoj odluci”, kažu u parking servisu JKP Vidrak.

Po saznanjima Vamedie komunalna policija do sada je napisala više kazni za parkiranje licima koja nisu posedovala odgovarajuće nalepnice, a čija su vozila zatečena parkirana u pomenutim ulicama. U Upravi kažu da će vrlo brzo biti postavljeni i znakovi obaveštenja o tome ko se može parkirati u Tešnjaru kako bi i lica koja nisu iz Valjeva i ne znaju za ovu gradsku odluku bila informisana.
Kazna za parkiranje u ovokm slučaju iznosi 5 000 dinara , a ukoliko se plati u roku od osam dana 2 500 dinara. U inspekcijskim poslovima najavljuju pojačanu kontrolu i komunalne inspekcije i komunalne policije u datim ulicama.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.