Muzikalna galerija

      Нема коментара на Muzikalna galerija

imageKoncertna sezona započeta u valjevskoj Modernoj Galeriji 10. aprila, promotivnim koncertom tria „MiSS“ nastavlja se u sredu 10. maja.

Ciklus  koncerata koji će se održavati u Modernoj Galeriji sve do 31. maja jeste rezultat  saradnje Moderne Galerije sa MŠ „Živorad Grbić“ pokrenute sa ciljem da u inspirativnom prostoru galerije oživi umetnost  trenutno najaktuelnijeg  potencijala mladih ljudi koje valjevska muzička škola godinama posvećeno neguje. Ciklus koncerata „Muzikalna Galerija“  sastavljen je od četiri koncerta koja će se realizovati  svake srede u maju počev od desetog maja, a program će izvoditi maturanti valjevske muzičke škole, koji su uz čelnike obe institucije glavni „krivci“ za pokretanje ovog majskog muzičkog programa. Muzikalni maturanti za Valjevce u prostoru Moderne Galerije, izvode najlepše  kompozicije četiri epohe:  baroka, klasicizma, romantizma i 20. veka od 19 časova, 10., 17. 24. i 31. maja. Pored četiri koncerata rezervisanih za majske srede MŠ „Živorad Grbić“ će najlepše valjevske  glasove koje je iznedrila kroz višegodišnji rad profesora solo pevanja – Bojana Veličkovića predstaviti na svom petom koncertu u Modernoj Galeriji planiranom za 12. maj od 19 časova, simbolično nazvanim „Veče Bel Kanta“.
Koncertni program „Muzikalna Galerija“ je samo prvi zajednički projekat Moderne Galerije i MŠ „Živorad Grbić“  a čelnici obe institucije  po pitanju ove saradnje najavljuju kreativnu, dinamičnu i pre svega vrlo muzikalnu jesen 2017 koja će valjevsku javnost obradovati lepim zajedničkim programima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.