Dačić: Nije mi cilj da budem premijer

imageCilj mi je da Socijalistička partija Srbije ima značajniju ulogu na političkoj sceni i veći broj ministarstava.Nije mi cilj da budem premijer, rekao je ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u intervjuu Blicu.

On je rekao da je odluka SPS da podrži Vučića bila je dobra i da s novoizabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem nije trgovao niti bilo šta tražio da bi ga podržao na predsedničkim izborima.

Rukovodstvo SPS i ja smo imali više sastanaka s Vučićem pre izbora na kojima smo dogovarali način funkcionisanja koalicije. Mnogi misle da sam podržao Vučića zbog kalkulacije da bih mogao da budem premijer, ali to nije bio predmet razgovora, rekao je Dačić.

Rukovodio sam se, kako je istakao, činjenicom da je Vučić jedini koji može da dobije u prvom krugu. Za mene je bilo bitno da taj dogovor podstakne bolji odnos između naše dve stranke, veće međusobno poverenje i zajedništvo, kao i dalje planove za budućnost. U svemu tome funkcija premijera nije bila centralno pitanje.

Na pitanje da li bi prihvatio premijersku ponudu Vučića, Dačić je rekao:

Ako on bude smatrao da je to najbolje rešenje, onda ćemo o tome ozbiljno razgovarati. To nije nikakav naš zahtev. Ja sam već bio premijer, i to mi nije prioritetno. Zadovoljan sam mestom koje imam, a na Vučiću je da donese odluku šta je najbolje".

Upitan ko bi još mogao premijerski posao dobro da radi. Dačić je rekao da je to teško reći.

Verovatno bi mnogi hteli, ali pitanje je koliko je moguće da budu deo tima. To nije lako, rekao je Dačić. Komentarišući pitanje da li će Ružić dobiti ministarstvo, Dačić je rekao:

"Tek o tome nismo pričali. LJudi ne poznaju Vučića i njegov način rada. To su teme koje se ne pominju. Ako nekome želite da ne dobije neko mesto, onda ga pominjite javno. I baš
zato, što se mene tiče neću biti premijer".

Blic-Danas

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.