Već vidjeno

      Нема коментара на Već vidjeno

imageProtekli izbori su održani u atmosferi medijske blokade javnog servisa i medija sa nacionalnom frekvencijom, daleko od principa demokratskog društva, u kojoj oni koji imaju svoj stav i drugačije misle nemaju pristup, navodi u Saopštenju za javnost Pokret Dosta je bilo.

"Održani su u atmosferi straha i ucena, jer naši građani dugo žive u sistemu koji ih udaljava od normalnih tokova života, od elementarnog prava na rad, od adekvatne socijalne i zdravstvene zaštite i normalnih uslova poslovanja.
Otuda u izbornom danu tollika provera kapilarnih glasova, pozivanje i evidentiranje glasača ucenjenih od strane vladajuće koalicije.
Pokret Dosta je bilo se u u ovakvoj situaciji zalagao da opozicija ima jednog kandidata i za stvaranje referendumske atmosfere koja bi doprinela da na glasanje izađe što veći broj glasača.
Naš kandidat na predsedničkim izborima, Saša Radulović je među poslednjima istakao svoju kandidaturu, kako bi pristalice i članovi pokreta „Dosta je bilo“, koji se nisu opredelili ni za jednog kandidata opozicije izašli na izbore.
Međutim, u takvoj atmosferi medijskog linča i uočenim nepravilnostima na samim biračkim mestima tokom izbornog dana, mislimo da izborni rezultati ne odražavaju pravu volju građana. Naše mišljenje je da treba urediti biračke spiskove, promeniti izborne zakone i obezbediti ravnopravnu zastupljenost svih kandidata u medijima.
Pokret Dosta je bilo ne odustaje od svojih principa i uspostavljanja sistema u kome će jednaka pravila važiti za sve, u kome je normalno konkurisati za posao (a ne dobiti ga uz uslov kapilarnih glasova) , u kome će će se uspostaviti sistem vrednosti u kome je važno šta znaš a ne koga znaš, u kome se može normalno poslovati a ne da poslovni uspeh zavisi od bliskosti sa vladajućim režimom, sistem u kome će svi potencijali naše zemlje- ljudski, prirodni i materijalni biti angažovani u interesu sveg društva i svakog građanina a ne predstavljati plen usko partijskih klanova", navodi se u Saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.