Uspešni rvači

      Нема коментара на Uspešni rvači

imageU Kragujevcu je održano Prvenstvo centralne Srbije za juniore, dok je Valjevo bilo domaćin izbornog turnira za odlazak na Prvenstvo Evrope uzrasta do 15 godina.Na oba takmičenja valjevski rvači zabeležili su uspeh.

Junior Vuk Lekić je na Prvenstvu centralne Srbije u grčko-rimskom stilu bio prvi, iako je nastupio u težoj kategoriji, do 130 kilograma. On je ostvario tri efektne pobede, pobedivši tušem sva tri protivnika, Beograđane Ristića i Dobrića iz Dorćola, i Grujića iz Radničkog. Nakon bronze na seniorskom kupu, Lekić je pokazao da je u odličnoj formi i da pretenduje na najviše domete na juniorskom prvenstvu države.
U Valjevu je održano izborno takmičenje za odlazak na Prvenstvo Evrope u slobodnom stilu, za dečake i devojčice uzrasta do 15 godina. U lepoj atmosferi publika je na delu videla buduće šampione rvačkog sporta koji su prikazali dobre borbe, a učestvovalo je 50 takmičara iz 15 klubova.
Valjevo je predstavljalo dvoje takmičara, a njihovi nastupi su bili uspešni, pošto je Sanja Lukić bila druga u kategoriji do 62 kilograma kod devojčica, dok je Luka Ranisavljević bio treći u kategoriji do 53 kilograma kod dečaka.
Ranisavljević je nakon startne pobede nad Jovanovićem iz Mladenovca, poražen od Đikanovića iz Radničkog, a potom i od Isenija iz Železničara, što je bilo dovoljno za treće mesto. Na osnovu ovog rezultata nije uspeo da se plasira na Prvenstvo Evrope, ali je prikazao veliku borbenost, te će novu priliku imati za godinu dana, jer će u ovom uzrastu nastupati i sledeće godine.
Mlada takmičarka Sanja Lukić ponovila je rezultat sa Kupa Srbije gde je bila druga. U polufinalu je pobedila Aleksandrić Milenu iz Mladenovca, a u finalu je ponovo poražena od Velez Petre iz Sente, kojoj je pružila veliki otpor. Valjevka ovim plasmanom ima realne šanse da nastupi na Prvenstvu Evrope krajem maja u Beogradu, jer u ovom uzrastu reprezentacije imaju pravo da nastupe sa po dva takmičara u kategoriji. Konačan spisak znaće se nakon kupa za devojčice koji će narednog vikenda biti održan u Subotici, a na kome bi Sanja mogla da postane drugi takmičar valjevske Mladosti koji će ove godine nastupiti na kontinentalnom takmičenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.