Ponovo ne radi bioskop

imageIako najavljen za 20.januar , bioskop u Valjevu još uvek nije počeo da radi. Nekoliko najava u medjuvremenu takodje su neslavno završene, a poslednja najava o početku rada odnosi se na kraj meseca marta.

Može biti smešno , ali dečak iz filma „Maratonci trče počasni krug“, koji viče „Ponovo radi bioskop“, neće u skorije vreme trčati Valjevom iako je trebao da „protrči“ još 20. januara. Njegova vika trebalo je da se čuje nakon projekcije dokumentarnog filma Slobodana Rakovića 13. februara, a potom i za tada najavljeni mini-fest, ali se ni to nije dogodilo.
Razlog što ne radi bisokop posle ulaganja od 20 miliona dinara je kako je izjavio direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, taj što treba da se sredi prostor biletarnice i kafića koji će se tu nalaziti. Za kafić je postojao problem vlasništva zgrade, a na poslednjoj sednici Skupštine, grad je zgradu preneo Centru za kulturu pa kako se sada može čuti, Centar može kafić izdati u zakup.
Drugi razlog je kako je direktor Smiljanić naveo , štelovanje opreme koje očito još traje.
Ipak kako Vamedia saznaje razlog tome je zapravo nedostatak odredjenih dozvola protivpožarnih, gradjevinskih i slično.
Ovaj bioskop ima 88 mesta i predvidjen je redovan repertoar 6 dana u nedelji. Projekat 3 D sale uradjen je 2014. godine, a vrednost sale je oko 20 miliona dinara. Samo oprema koštala je 10 miliona dinara. Očekivanja su da će bioskop sam sebe finansijski da održava , a platno je, kako se moglo čuti, moguće pomerati pa su očekivanja da u tom prostoru budu organizovani drugi dogadjaji. Za sada nema filmova , a biće ih kako se sada najavljuje krajem marta.
Kraj ovog meseca nije daleko, pa Valjevci koji su na bioskop čekali godinama mogu sigurno sačekati još koji dan.
U svemu ovome ostaje bar pohvalna činjenica da je gradsko rukovodstvo podržalo projekat bioskopa i predvidelo i izdvojilo sredstva za ovu namenu, što ide u prilog najavi gradskih vlasti da žele da ulažu u kulturu grada.
Ono što ne bi valjalo jeste da se pojavi jedna druga činjenica – 1.april , a Valjevo i dalje bez bioskopa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.