Počela predizborna tišina pred predsedničke izbore

imagePredizborna tišina počela nje tačno u ponoć i trajaće do zatvranja biračkih mesta 2.aprila u 20 časova. U Valjevu pravo na glasanje ima 79.048 birača.

Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Na sam dan glasanja, u nedelju 2. aprila, od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.
Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju. Tokom predizborne tišine, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se raspušta, a glasanje ponavlja.
Na teritoriji grada Valjeva ima 118 biračkih mesta , a pravo na glasanje ostavrilo je 79 048 birača. Kada su u pitanju Valjevci u dijaspori 101 gradjanin će moći da glasa.
Biračka mesta biće otvorena u 7 sati, a zatvorena u 20 časova , dok će gradjani identitet dokazivati važećom ličnom kartom, putnom ispravom ili vozačkom dozvolom. Svi oni koi imaju stare lične karte moći će da glasaju ukoliko uz takvu ličnu kartu pokažu i papir iz MUP-a Srbije da su podneli zahtev za izdavanje nove lične karte.
Na samom biračkom mestu kao i u neposrednoj blizini zabranjeno je isticanje fotograija, plakata kandidata i otvoreno lobiranje za iste.

Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.